Legfrissebb hírek ÚJ

Amerikai invázió: íme a Toyota terepre való tuning szörnyetegei

Amerikai invázió: íme a Toyota terepre való tuning szörnyetegei

A chicagói szalonon otthon érzi magát a Toyota hivatalos tuningrészlege, a TRD. Kőkemény kirándulós gépeket mutattak be a japánok, így például a 2019-es összkerekes Tundrát, a Tacomát és a 4Runnert. A jelmondat egyértelmű: tessék kimozdulni a négy fal közül!

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Szabadba való
A 4Runner alapból is kemény legény, a TRD Pro változata pedig tényleg terepgép
Forrás: Toyota

Kicsit az az érzése az embernek, amióta kiderült, a Ford bivaly verziót készít a Rangerből (a Raptor pickup időközben már meg is jelent), a többi gyártó is ráfeküdt a hardcore vonalra.

A Toyota Racing Development eddig sem éppen a finomhangolásról vált híressé, a részlegből kikerült technikák éppen a keménységükről, a strapabíróságukról voltak ismertek. A TRD Pro-család tagjait most különleges, terepezésre abszolút alkalmas Fox lengéscsillapítóval és felfüggesztéssel látták el.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Levegőt!
A Toyota Racing Development különleges Tacomájának védjegye a snorkel
Forrás: Toyota

A Tacoma P265/70 R 16-os Goodyear Wrangler Kevlar All-Terrain abroncsokkal próbálkozik nekimenni az ismeretlennek, de a felnijei is speckók. A 3,5 literes motorja pedig snorkel segítségével jut több levegőhöz, míg belülre Entune Premium JBL hangrendszer és integrált navigációs cucc került.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Össze van rakva
A TRD Pro-s Tundrával sem lehet probléma a terepmunka
Forrás: Toyota

A Tundra sem marad el a Tacomától – mindkettő kedvelt gép az Egyesült Államokban, a megpróbáltatásokkal teli Alaszkában például tucatjárgányok. BBS kovácsoltvas alumínium kerekekkel szerelték fel, a gumijait viszont a Michelin gyártja – P275/65 R18-as méretben. Emeltek az autó hasmagasságán, LED-es lámpatestekkel vadították meg, s a motorháztető sem szériadarab.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Remek összkép
A Toyota Tundra kovácsoltvas BBS felnijei feltűnőek és dögösek
Forrás: Toyota

A harmadik 4x4-es verda, a komoly haspáncélzattal megerősített 4Runner TRD Pro felfüggesztési rendszere is egyedi, szemmel láthatóan szélesedett a verda, vadonatúj a tetőcsomagtartója, a hűtőrácsa és a fényszórója. Annak ellenére, hogy hivatalosan 2019-es modellekről van szó, mindegyik Toyota 2018 őszétől lesz rendelhető és elérhető, mégpedig három színben: fehérben (Super White), feketében (Midnight Black Metallic) és kékben (Voodoo Blue).

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Feltartóztathatatlan
A 4Runner komoly haspáncélzata árulkodó: nincs előtte akadály
Forrás: Toyota

 

Forrás: youtube, Toyota