Legfrissebb hírek ÚJ

Nem csalódik: kukkantson be az új Sprinterbe

Nem csalódik: kukkantson be az új Sprinterbe

Az új, harmadik generációs Mercedes-Benz Sprintert hivatalosan a jövő esztendő elején mutatja be a német vállalat, de az utastérről már felkerültek fotók a világhálóra. Némi túlzással, az összkerekes kisteherautó a C- és az E-osztály luxusát idézi majd.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Megrajzolták
Így fest majd az új Mercedes-Benz Sprinter

Rögtön a kormánykerék „robban bele” az arcunkba, a C-Klasse faceliftes verziójában már megtalálható lesz a háromküllős szerkezet. Ugyanez vonatkozik a digitális kijelzőre, míg az E-s modellt juttatják az eszünkbe a szellőzőnyílások. Utóbbi osztályban található a középső kijelzőpanel is, illetve több kezelőszerv.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Formabontó
Nem is olyan a belterének kialakítása, mint egy áruszállítóé

Mivel mégiscsak személy- vagy áruszállítóról van szó, több tárolóhelyet is kialakítottak, így például a középkonzol alatt. A furgon rendelkezik internetkapcsolattal, a Mercedes Pro Connect rendszer pedig lehetővé teszi az online munkahelyi irányítást és a jármű információk felügyeletét.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Családban marad
Visszaköszönnek a személyautók megoldásai

Az 1995 óta gyártott Sprintert egyelőre nem lehetett teljes valójában megcsodálni, hiszen a tesztelése közben álcázták a modellt a stuttgartiak. Most is csak egy olyan képet közölt a Merci, amelyen szinte csak az élesen világító LED-es lámpák fénye vehető ki...

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Tesztelés közben
Álcázzák a németek a Mercit a kíváncsi szemek elől

A jármű elejébe az új, 2 literes, négyhengeres, valamint a 3 l-es, V6-os dízel motor kerülhet. De a németek már dolgoznak a villamosított verzión, az eSprinter gyártása előreláthatólag 2019-ben indul el.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Villlamosítás
Környezetkímélő változatban is megjelenik a Sprinter

Ami nagyon vonzóvá teheti a kisteherautót, az a testre szabhatósága – a méretét és a felhasználhatóságát figyelembe véve. Azaz, különféle tengelytávval és magassággal kerül a kereskedésekbe.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A munkához rendelve
Attól függően, milyen területen vetik be, többféle verzióban kapható majd

„A Sprinter a kereskedelmi flottánk zászlóshajója. Tökéletesen alkalmazkodik a különféle szállítási igényekhez” – mondta Volker Mornhinweg, a Mercedes-Benz Vans vezetője.

 

Forrás: youtube