Legfrissebb hírek ÚJ

Nissan Juke-R 2.0 – az ördög szekere

Nissan Juke-R 2.0 – az ördög szekere

Pokoli járgányt alkotott a Nissan, egy crossovernek álcázott vadállat a Juke-R 2.0. Mi másnak lehetne nevezni egy majdnem 600 lóerős törpét, amely a száguldásra született. Őszintén szólva, nehéz megmondani, hogy hétköznapi fickók számára mi értelme egy ilyen kocsinak, de az az igazság, hogy gyarló az ember – nem lehet nem szeretni.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Nissan

Erre a nagy találkozásra Goodwoodban került sor, konkrétan leesett az állam és a vércukorszintem is az elképesztő tempótól. Annyit érdemes tudni, hogy a sportosítással régóta és több fronton próbálkozó Nissan, két korábbi modelljének pozitív hozadékait összegezte a Juke-R 2.0-ban.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Nissan

Ugyanis a GT-R-ből emelték ki a szakik az ott már kidolgozott erőforrást, s azt rakták be egy könnyített Nismo kasztniba. Mivel mindkét donor a sebességi szakágban fogant, nem volt nehéz megjósolni, hogy ütős lesz ez a szekér is.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Nissan

Már a látványa lenyűgöző, ezzel a fekete színnel, a dögös formavilággal, nagyon eltalálták a dizájnerek az összképet. S bekukkantva a motorházba az öröm tovább fokozódik, hiszen az előző generáció gyengének nem nevezhető 485 lóerős V6-os benzines erőforrását, egy sokkal bikábbra cserélték. Ez a 3,8 literes ikerturbós V6-os benzines ugyanis már egy 591 tagú ménesnek parancsol.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Nissan

Az 1,8 tonnás kocsinak pedig elég mindössze 2,7 másodperc, hogy nulláról 100 kilométer/órás tempóra pörögjön, a végsebesség pedig 280 km/ó. Igen, egy Nissen Juke ennyire képes! Hogy mire jó ez? Semmire, csak egy négy lábon járó fricska a sportkocsiknak, hogy crossoverrel is lehet hasítani. Mivel alig van belőle néhány darab, megkérik az árát, 130 millióért lehet beszerezni.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Nissan

Ami pozitívum, hogy nagyon kényelmes, nincs benne az embernek félelemérzete – pedig lehetne – és nagyon jó a nyomatékelosztása, valamint a kormányozhatósága. Egyáltalán nem volt ideges a kanyarokban, jó, néha hátulja mászkált kifelé, de nem összességében nehéz lenne rosszat mondani rá. A létjogosultsága talán megkérdőjelezhető, de kellenek ilyen ördögi járművek is, hogy néha el tudjunk ragaszkodni a valóságtól.