Legfrissebb hírek ÚJ

Škoda Fabia R5 WRC 2: karácsonyi taxi

Škoda Fabia R5 WRC 2: karácsonyi taxi

Fura taxi állt munkába Csehország fővárosában az ünnepek előtt. Mivel nincs hátsó ülése, alkalmanként csak egy utast szállított, de az nem kétséges, a jobb egyben helyet foglalónak örök élményt jelentett a fuvar. Merthogy a Škoda a WRC 2-es kategória világbajnok gépét, az összkerekes Fabia R5-öt küldte ki a drosztra.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Fabia R5
A prágai emberek legnagyobb megrökönyödésére, raliautót fogott be taxizni a Škoda

Ráadásul nem is akárki ült a kormány mögött: a cseh ralipilóta, Jan Kopecký volt a sofőr, aki összesen 165 kilométeren át fuvarozta a szerencsés 23 utast. A Škoda a Fabia Special Edition-nel ünnepli a WRC 2-es vb-trófeát, valamint a tizennégy különböző országban szerzett bajnoki címet – köztük Herczig Norbert magyarországi diadalát. Ez egy remek reklám a járgánynak.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Különleges utasszállító
A többek között Magyarországon is ralibajnoki címet szerző cseh márka a WRC 2 vb-trófeát is elhódította

Nem tipikus taxiról volt szó, hiszen az R5-ben 1,6 literes turbós benzinmotor dolgozik, amely 290-310 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 420 Newtonméter. Az ötfokozatú sebességváltóval ellátott összkerekes modell 1230 kilogrammot nyom, vagyis olyan, mint egy zsebrakéta.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Erőművész
A mindössze 1230 kilogrammos izomkocsi olyan, mint egy zsebrakéta

Jan Kopecký többek között gyanútlan, buszra várakozó embereket vett fel – talán mondani sem kell, a legnagyobb elképedésükre. Oda fuvarozta őket Prágán belül, ahova menni akartak, nem volt kilométermegkötés.

 

Forrás: youtube, Škoda