Legfrissebb hírek ÚJ

70 éves gépeket restaurál a Land Rover

70 éves gépeket restaurál a Land Rover

A brit cég megtalálta három 1948-as évjáratú eredeti első szériás terepjáróját, amelyet az idei jubileum alkalmából helyrepofoznak szakemberei, s a nemzetközi autószalonokon mutatják majd be.

Ilyen is ritkán van, hogy egy márka restaurációs programba kezd. De, mint tudjuk, Nagy-Britanniában és Európában hatalmas kultusza van a Land Rovernek, ezért végül is érthető az aktív múltidézés. A legendás Series I egy még 1948-ban jelent meg a piacon, s olyan nagy becsben tartották a tulajdonosok, hogy manapság is lehet fellelni belőle néhány példányt.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Jaguar Land Rover

Nem volt egyszerű, de a gyártó Walesben talált egy gyűjtőt, aki azért vásárolt meg három ős Landy még két évtizeddel ezelőtt, mert szerette volna saját kezűleg helyrepofozni őket. Ebből azonban semmi sem valósult meg, viszont a Land Rovernak kapóra jött, s lecsapott a vasakra, amelyek végre régi pompájukban csilloghatnak majd újra.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Jaguar Land Rover

Természetesen az apropót az évforduló mellett az is adja a projektnek, hogy idén mutatják majd be a vadonatúj Defendert, amely 2019-ben kerül majd a piacra. Így a felújított Land Rovereknek reprezentációs feladatuk lesz majd, hiszen ezek mellett villannak majd meg a várva várt utódok.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Jaguar Land Rover

A rajongók tehát duplán örülhetnek, hiszen hamarosan az újdonságot is megcsodálhatják, mindemellett egy rögtönzött időutazásban is részt vehetnek. Nagyon hatásosnak ígérkezik tehát a világpremier.