Legfrissebb hírek ÚJ

Felvarrták a Lexus NX ráncait

Felvarrták a Lexus NX ráncait

Naná, hogy a Toyota luxusmárkája sem maradhatott ki a frankfurti show-ból! Villantani kellett, ha már ekkora közönség összegyűlt. A márka egyik városi terepes gépét frissítették fel.

Az NX régóta a piacon van, éppen ezért ráfért a ráncfelvarrás. Az idei Sanghaj Motorshow-n már bemutatták az ázsiai közönségnek a verdát, de most végre megérkezett Európába is. Ugyanis nálunk is fontos résztvevő lehet az egyre izmosabbá váló prémium kategóriában.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Lexus

A Frankfurti Autószalonra elhozott vas külső formajegyei finomodtak: még szebb lett a kasztni, és a felni is, utóbbi tényleg szuper dinamikus rajzolatú. A lökhárító is változik, valamint a LED-es lámpák még markánsabbak. Persze a karosszérián belül is tapasztalható fejlődés, például vadonatúj, még igényesebb kárpitanyagokkal vonják be az utasteret és a sokak által kritizált infotainment rendszer is okosodott.

Eddig az NX belépőmodelljei a belsőégésű 200-as és a hibrid 300h voltak. Mostantól azonban az NX 200-at átnevezik a 300-ra. Annak ellenére, hogy a motorja továbbra is kétliteres soros négyhengeres turbós marad, amely 235 lóerős csúcsteljesítményre képes. A hibrid szíve pedig 2,5 literes soros négyhengeres, csomagban egy elektromos egységgel, 194 lovas összprodukcióval.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Lexus

A futóművet is áthangszerelik a Lexus szakemberei. Egy picit rövidebb lesz a felfüggesztés rugóútja, hogy kanyarodás esetén jobban feküdjön a vas és ne imbolyogjon, mert korábban erre is volt panasz. Egyébként akik veretni szeretnek, F-Sport csomagot is választhatnak majd.