Legfrissebb hírek ÚJ

N-csoportos Tucson készül

N-csoportos Tucson készül

Még mielőtt valaki azt hinné, hogy a legendás rali osztályba készülne a Hyundai, ki kell ábrándítanunk mindenkit: nem erről van szó, de nem kapiskálunk rossz helyen.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Hyundai

Az N performance ugyanis a dél-koreai márkánál a nagy teljesítményt, vagyis a sportrészleget jelenti. Így tulajdonképpen nem is annyira barokkos a túlzás, hogy „ralis” lesz a vas. Egyezzünk ki annyiban, hogy a végsebességével és a motorteljesítményével mindenki meg lesz elégedve.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Hyundai

Az almárka először az i30-on próbálta ki magát, s annál be is jött a „rockosítás” éppen úgy, ahogy ezt a Ford és a Škoda az RS-sel, meg több márka a GT-kiadásokkal már régesrégen meglépte. Bizony van igény ilyen vasakra világszerte mert kellenek a jaszkarigépek, a csajozóverdák, amiknek oda lehet verni egy jó gázfröccsöt, hogy a baba megforduljon.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Hyundai

Persze azért a Hyundai Tucson N vélhetően valamivel más kategóriát képvisel majd, mint egy kis méregzsák, hiszen eleve egy városi terepjáróról van szó. De lesz benne kakaó, és tempósan lehet majd vele közlekedni. Bár egyelőre azt nem árulja el a készítő, konkrétan milyen technika lesz az alapja a négykerekűnek. A pletykák kétliteres négyhengeres turbós motorról szólnak 271 lóerős csúcsteljesítménnyel.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Hyundai

Az viszont biztos, nem légüres térbe érkezik a négykerekű, hiszen már számos rivális garázdálkodik ezen a terepen. Elég csak a néhány napja általunk is frissen bemutatott Cupra Atecát említeni, amely a Seat új brandjének első fecskéje. A Mazda CX-5-ből és a Ford Escape-ből is lehet komoly vetélytárs, a Nissan Nismói pedig már régóta ott vannak a szeren. Villámháborúra fel!