Legfrissebb hírek ÚJ

Appkirályok: 4x4-es térkép(ész)

Appkirályok: 4x4-es térkép(ész)

Ha véget ér az aszfaltút és egyszer csak eltűnnek a jelzőtáblák, a kilométerkövek, akkor sem árt, ha tudunk tájékozódni, merre járunk és mi vár ránk. Egy hete már bemutattuk a legjobb navigációs készülékeket, ezúttal a legkiválóbb off roados térképszoftvereket gyűjtjük egy csokorba, s ezek többsége a kor szellemének megfelelően már okostelefonunkra is letölthető egyszerű alkalmazásként. Nézzük, mi a választék!

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

BackCounry Navigator
Ez az egyik legkiválóbb alkalmazás, amely a zöldben használható. Nagyon profi, egyszerű a kezelése és rengeteg friss térkép van hozzá. Ezt nemcsak off roados autózásra lehet használni, de még gyalogtúrázáshoz is. Rendkívül pontos a topográfiája, így az eltévedés esélye minimális a „vadonban”. Attól függően változik az ára, hogy mennyire akarunk komoly csomagot. Van ingyenes verziója, de fizetős is 4000 Ft-ért.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Polaris GPS Navigation
Ez az szoftver a sokoldalúságával és a praktikusságával szerzett magának híveket. Ugyanis az benne a nagy truváj, hogy a legnagyobb térképappok adatait képes használni, így például a GoogleMapsét, az OpenStreetMapsét, a MapsQuestét és a Cycle Route Mapsét. Ennek köszönhetően elég pontos képet ad az úttalan utakon is a sofőrnek. Nagyon jó a túratervezője és a memóriája is. Ráadásul ingyenes.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Sygic
Ha a számok nyelvén akarunk beszélni, akkor csak elég annyit mondani: 50 millió! Nem, nem a termék kerül ennyibe természetesen, hanem ilyen sokan választják manapság világszerte off roados túrákhoz ezt az alkalmazást. Naná, hogy nem véletlenül, ez az okosság abban jó, hogy off line üzemmódban, azaz internet nélkül is remekül használható. Az egyik legnagyobb GPS-készülék gyártójával, a Tom Tommal közösen fejlesztik és ingyenes.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Scout
Korábban TeleNavként vált ismertté ez az app, amely a névváltoztatás után még ütősebb lett. Tulajdonképpen az alapjait tekintve hasonló, mint a többi térképes navigáció, de ennek van egy igazán érdekes közösségi hálós tulajdonsága. Ugyanis, ha valaki eltéved a regisztráltak közül, segítséget kérhet, a közelben tartózkodók egy üzenőfalon keresztül erről értesülnek, s tudnak tanácsot adni a bajba jutottnak, mindezt ingyen.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

OziExplorer
Ausztrália legnagyobb és legelterjedtebb térképszoftvere, amelyet navigációs készülékekre és okostelefonokra, tabletekre is le lehet tölteni. Tulajdonképpen ez az igazi off roados térkép, s nem véletlen, hogy a legkomolyabb 4x4-es közösséggel rendelkező országban fejlesztették ki. Szépséghibája természetesen, hogy csak a kontinensnyi méretű sziget adatait tartalmazza, összeállításunkból viszont nem maradhatott ki ez a csemege.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

PathAway
Ez az ügyes alkalmazás szintén univerzális, mert a négy keréken és a két lábon túrázók egyaránt használhatják. Mindent tud, amit tudnia kell, sőt még némi „túlélő funkcióval” is rendelkezik, ugyanis éjszakai üzemmódba lehet kapcsolni, ekkor mélyvörös képpel mutatja a térképet a kijelzőn, a tervezett útvonalat pedig sárgával. Így az akksi kevésbé pörög, viszont remekül navigálhatunk vaksötétben is. Ez is ingyenes.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Garmin TOPO
A világ talán első számú GPS navigációs készülékgyártója nemcsak a hardverrel, hanem a szoftverrel is foglalkozik. Így a világhálós boltokban több applikációja is fellelhető. Van speciális off roados autós, kerékpáros és gyalogos típusa is, így mindenki talál magának megfelelőt, ha a szabadban akar kirándulni. Erénye a pontosság, valamint a megbízhatóság, sőt az is, hogy a legtöbb választás ingyenes.