Legfrissebb hírek ÚJ

A Lexus vízen: kész a szuperjacht

A Lexus vízen: kész a szuperjacht

A Toyota tengerészeti divíziója álmodta meg ezt a luxus sporthajót, amelynek koncepciója nem veszett el a tervezőasztalon, hanem tényleg megvalósult az Egyesült Államokban.

Sőt azóta már rangos díjat is nyert Japánban, hiszen az év hajója díjat sikerült megkaparintani a jokohamai nemzetközi kiállításon. Egyelőre csak egy példány létezik belőle, de a sikert követően a cég vezérkara engedélyt adott a sorozatgyártásra. Így a Lexus hamarosan nemcsak négykerekűekkel, hanem vízi járgányokkal is büszkélkedhet majd a piacon.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Lexus

Nagyjából egy esztendővel ezelőtt vágtak bele a projektbe, s természetesen nem önerőből, hanem egy amerikai, egészen pontosoan wisconsini illetőségű cégnek, ha Marquis-Larson Boat Groupnak adták át a terveket, hogy építsék meg a prototípust. A szuper motorcsónak egy vérbeli sportgép komoly teljesítménnyel és rendkívül áramvonalas formavilággal.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Lexus

A műszaki alapokat tekintve a 12,7 méter hosszú és 3,86 méter széles hajón nyolc személyt lehet maximálisan szállítani. Hajtóműként egy ötliteres V8-as ikermotor szolgál, amelynek az összteljesítménye 885 lóerő, a maximális sebesség 43 csomó azaz 79 kilométer/óra.

Természetesen minden minden a luxusról szól a fedélzeten, a speciális bőrülések a kényelmet, a 4G-s wifi pedig a szórakozást szolgálják, amennyiben valaki nem éri be a hajózás és a tengeri száguldás felemelő élményével. A Lexus a sikeren felbuzdulva komolyan rááll erre a szakágra, hiszen már egy nagyobb méretű hússzemélyes jachton is dolgoznak a szakemberei.