Legfrissebb hírek ÚJ

Az űrben kering a Tesla autója - élő videó

Az űrben kering a Tesla autója - élő videó

A Space X nevű vállalat az Egyesült Államokból útnak indította új óriás rakétáját, amely a kísérleti repülésre egy Tesla Roadstert vitt magával, hogy Nap körüli pályára állítsa.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Micsoda, autó az űrben?! Ilyesmit korábban csak a hollywoodi sci-fi filmekben tudtunk elképzelni. Azonban mindez mostanra valósággá vált, mert a Falcon Heavy rakéta, amely jelenleg a világ legerősebb űreszköze, kedden elhagyta a Földet, s már a fejünk fölött kering egy Tesla Roadsterrel együtt.

A 70 méteres behemótnak 27 hajtóműve van és ezeken kívül két kisegítő rakétával emelkedett fel. Az akció sikeresnek bizonyult, bár a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpontban végrehajtott kilövés előtt nem tartották kizártnak a kudarc lehetőségét. Azóta azonban a legnagyobb videómegosztó portálon folyamatosan követni lehet, hogy az űrben keringő autóból milyen a panoráma.

S, hogy jött képbe a Tesla? Nos úgy, hogy mindkét vállalatnak Elon Musk a tulajdonosa, így kiváló reklámnak is beillik a történelmi jelentőségű akció, amely egyelőre sikeres stádiumban van, ám a neheze még csak most következik, mert ha nem tud megfelelően a Nap körüli pályára állni, akkor akár a Marsnak is csapódhat.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Egyelőre minden rendben van, a cseresznyeszínű Tesla Roadsterbe pedig képzeletben be is ülhetőnk, s megnézhetjük milyen a kilátás az űrben, akár a Földre is lepillanthatunk a kamera segítségével. Van egy „utasa” is az egyébként környezetbarát elektromos hajtású kocsinak, hiszen ott ül benne a „Starmannek” keresztelt beöltöztetett bábú.