Legfrissebb hírek ÚJ

Csúnyán törtek az összkerekes vasak a viharban

Csúnyán törtek az összkerekes vasak a viharban

Erősnek, sérthetetlennek és felsőbbrendűnek érzik magukat Nagy-Britanniában az összkerékhajtású járművek tulajdonosai. Legalábbis erre lehet következtetni a baleseti statisztikákból: a brutális időjárás és hóesés miatt hiába adtak ki figyelmeztetéseket, a sok baleset szereplője 4x4-es modell volt.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Csúszásveszély
Sokan nem hallgattak a figyelmeztetésekre, baleset lett a vége

Az elmúlt hetekben, hónapokban az időjárás alaposan megkeserítette a britek mindennapjait. Bár rendre bemondták a rádiók és a tévék, hogy mindenki legyen óvatos, s a legrosszabb napokban aki csak teheti, maradjon otthon, de rengetegen voltak, akik nem hallgattak a figyelmeztetésekre.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Kárfelmérés
Rengeteg autó tört össze a veszélyes körülmények miatt

Az átlagos hétköznapokhoz képest, 37 százalékkal több baleset történt az összkerekes autókkal, az Egyesült Királyságban nyilvántartott összes ütközés 17,9 %-a köthető 4x4-es járgányhoz. A szakértők szerint, az AWD-s kocsik tulajdonosai úgy érezték, jobb helyzetben vannak, mint társaik, s biztosra vették, hogy őket nem érheti baj.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Érdekes adatdat
37 százalékkal nőtt a 4x4-es modellek okozta balesetek száma

„Talán meglepő, de az elemzések azt mutatják, a 4x4-es járművek vezetői hamis biztonságérzetet alakítanak ki magukban. A legrosszabb közúti körülmények között is nekivágnak elintézni az ügyeiket” – olvasható a balesetek okáról szóló tanulmányban.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A szakértő szerint
Az összkerekes autóban ülők hamis biztonságérzetet alakítanak ki magukban

Az időjárás miatti törések kára átlagban 3100 font, azaz körülbelül 1,1 millió forint volt. További érdekes adat, hogy a március elején látott viharok a hadsereg számára is nehézségeket okoztak, számos 4x4-es gépük ragadt a hóban, holott hivatásos sofőrök vezették azokat.