Legfrissebb hírek ÚJ

Ezért imádják a Lada terepjáróját

Ezért imádják a Lada terepjáróját

Az elmúlt negyven esztendőben ikonikus modellé vált a szovjet, majd az orosz járműgyártás összkerekes terepördöge, a Niváról 4x4-re keresztelt autó. Ugyan sokan egy kézlegyintéssel elintézik a kockadizájnját és az egyszerűségét megőrző kocsit, ám mi most mutatunk néhány rövid videót, amelyek megtekintése után valószínűleg a kétkedők is elismerően csettintenek.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Terepre, Lada!
A lehetetlen nem létezik...

Teljesen mindegy, hogy milyen zűrös környékre keveredik a Lada 4x4 (Niva), a faék egyszerűségű, lebutított autó mindig kamatoztatni tudja kiemelkedő terepjáró képességeit. Nem probléma, ha például a susnyásban van dolga, a természeti akadályok ellenére csak kiverekszi magát onnan.

Jöhet eső, sár vagy éppen hó. Ha nem is első nekifutásra, de a kockamodell rendre átvergődik a nehézségeken. Egyszerűen nem ismer lehetetlent, s bár nem éppen a járműipar dísze, ahogy a felszereltsége is finoman szólva spártai, a teljesítménye azért elismerésre méltó.

Az sem gond, ha versenykörülmények között kell bizonyítania. Az orosz triálviadalok állandó szereplője a nem természetes akadályokkal is megbirkózik. Vizes gödör, lépcsőzés, sziklamászás – egyre megy, a közönség pedig odavan a szovjet/orosz csodáért.

Forrás: youtube