Legfrissebb hírek ÚJ

Háttér: így lőtték az űrbe a Teslát – videó

Háttér: így lőtték az űrbe a Teslát – videó

Elon Musk és a Westworld című filmsorozat stábja közösen készített egy werkfilmet arról, mi történt a Falcon Heavy rakéta Nap körüli pályára állításakor, s mi van Starmannel.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Space X

A Telsla tulajdonosa, akinek van egy űrkutatási vállalata is, a SpaceX, igencsak felhívta magára a figyelmet, amikor megvalósult nagy álma és február 2-án Cape Canaveralban a Kennedy Űrközpontban fellőtték a Falcon Heavy nevű nehéz rakétát, amely ballasztsúlyként egy meggypiros Tesla Roadster kabriót vitt magával, a volánja mögött egy szkafanderbe öltöztetett bábuval, Starmannel.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Space X

Érdekesség, hogy eredetileg heliocentrikus, azaz a Nap körüli pályára akarták állítani az „űrkocsit” de eltévesztette az irányt és a Jupiter, valamint a Mars között bandukol. A NASA hivatalosan is felvette a földönkívüli objektumok listájára. Ez is történelmi jelentőségű tény.

Elon Musk pedig fogadott egy profi stábot, hogy készítsen egy kisfilmet arról, hogyan zajlott ez a kis túlzással világrengető esemény. Az alkotás elkészült és már fel is került a világháló legnagyobb megosztó portáljára, így olvasóink is betekinthetnek a kulisszák mögé. Érdemes megnézni, hogyan tette meg kalandos útját a Tesla és Starman. Jó szórakozást!