Legfrissebb hírek ÚJ

Őrület: úszó lakókocsi - videó!

Őrület: úszó lakókocsi - videó!

Nem elég, hogy egy guruló otthon, még arra is képes a Sealander, hogy úszva haladjon önerőből. Ideális lehet majd jó időben, hiszen meg spórolható vele egy motorcsónak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Egy német zseni találta ki, hogy mennyire praktikus lenne, ha a lakókocsival a vízben is lehetne közlekedni. Daniel Straub, aki privát szakmájában start upok fejlesztésével foglalkozik, álmodott egy merészet, s megtervezte ezt a lenyűgöző járgányt, amely a praktikusság és a sokoldalúság szobra is lehetne tulajdonképpen.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Hiszen a Seelander nevű guruló/úszó otthon egészen extrém járgány. Mert azért nem pehelykönnyű, a 380 kilogramm súlyú teknő, amelynek vízálló anyagból készítették a kasztniját. A szerkezet pedig úgy lett kialakítva, hogy csónak formájának köszönhetően fennmarad a folyékony közeg tetején.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Alapvetően utánfutó alakja van, és tényleg olyan, mint egy normál lakókocsi, azonban az alja teknőszerű. Persze van rajta két kerék, így gurulni is tud, valamint a vonóhorogra is fel lehet akasztani. A vízre bocsátva azonban egy csónakmotor pattintható a hátuljára, és már indulhat is a vízi kirándulás. Tehát úszni is tud.

A teljesítménye is egészen jó, hiszen 9 kilométer/órás végsebességre képes, ez nem rossz egy lakókocsi-hajótól. A tesztek szerint meglepően stabil, nem túl borulékony a magas építése ellenére sem, azért tengeri útra nem mennék vele. Nem olcsó egyébként a Seelander, nagyságrendileg 4,5 millió forintak megfelelő összeget kell kicsengetni érte.