Legfrissebb hírek ÚJ

Elektromos Kalasnyikov

Elektromos Kalasnyikov

Az oroszok új értelmet adtak az egyik leghíresebb szavuknak, egyben terméküknek, a Kalasnyikovnak. Merthogy az AK-47-es után itt a békésebb változata, amely két keréken gurul: egy működőképes elektromos motor is viseli a legenda nevét.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Ajándék
Az orosz rendőrség már ötven darabot kapott a gépből

Mihail Tyimofejevics Kalasnyikov szovjet-orosz katona, altábornagy, fegyvertervező álmodta meg a világ leghíresebb gépkarabélyát, az AK-47-es. A fegyvert, amelyet több mint huszonöt országban gyártanak különböző változatokban. A harci eszközt, ami leginkább a megbízhatóságáról, a jó ételemben vett egyszerűségéről vált híressé.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Fegyver
Mihail Tyimofejevics Kalasnyikov és a világhírű gépfegyver. A tervezője megbánta, hogy megalkotta a gyilkos eszközt

De most más megvilágításba kerül a Kalasnyikov név. Az IZH nemrég mutatta be enduroszerű motorkerékpárját, amely nem mellékesen elektromos. A premierjét a nemzetközi katonai-technikai fórumon tartották és nagy tetszést aratott.

A gép lítium-ionos akkumulátorral és 15kWh-s villanymotorral van ellátva. A hatótávolságát 100-150 kilométerre teszik – tökéletesen alkalmas arra, hogy csendben, hangtalanul felderítse a terepet. A maximális sebessége úgy 80 kilométer/óra.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Csendes
A strapabíró szerkezet elektromos, 100-150 kilométert képes megtenni a maximális feltöltés után

Az első teszteket már el is végezték a gyár szakemberei, s eddig ötven darab készült belőle, ezek a rendőrség állományában teljesítenek majd szolgálatot. A motor egyébként enduro alapokra épült, láncos hajtással, standard felfüggesztéssel.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Megkülönböztető jelzés
Kék lámpa és sziréna: rengeteg extrával rendelhető

A műszerfalára nagy LCD kijelzőt kapó Kalasnyikovhoz extraként megkülönböztető fényforrást, szirénát és a sérülékeny alkatrészekhez védőt lehet rendelni, de akár fegyvertartó is készül hozzá.

 

Forrás: youtube, IZH