Legfrissebb hírek ÚJ

Elektromos motorral a terepre!

Elektromos motorral a terepre!

A Zero Motorcycles komoly lépéseket tervez 2018-ra. Az elektromos motorkerékpárokat (többek között terepjárásra alkalmas endurókat) tervező cég hatszor gyorsabb töltést és akár 358 kilométeres hatótávot ígér.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
XXI. századi
Strapabíró, finom off roadozásra alkalmas, ráadásul a környezetet sem károsítja

Az e-motorok legnagyobb hátránya a felhasználhatósági menetidő. A Zero minimum 10 százalékos javulást vár a vadonatúj fejlesztésű akkumulátorcsomagjaitól, a lítium-ionos cuccok legalább 180 kilométert bírják majd a sztrádán, komolyabb sebességnél, a városban pedig 358 km megtételére lesz alkalmas egyetlen töltéssel.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Minden területen
Városi használatra is alkalmas – persze, azért ésszel kell meglovagolni

Állítólag a „tankolási idő” is kevesebb lesz, a 2018-as Zero S és a Zero DS modelleknél egy óra alatt érhető el az aksi 95%-os szintje – s ezek kompatibilisek az otthoni, 220 V-os hálózattal.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Gyors „tankolás”
Alig egy óra alatt feltölthetőek és már kezdődhet is a móka

Ugyancsak komoly előrelépés, hogy a gépek valós visszajelzést adnak a motorosnak az akkumulátor kapacitásáról és a hátralévő hatótávolságról. Azaz, elméletileg nem fordulhat elő, hogy menet közben megálljon alattunk a modell. Vagy ha mégis, akkor egészen biztos, hogy a rendszer már előre jelzett a várható problémáról.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Okosmodell
Beállítható a maximális teljesítmény, így pontosan lehet tudni, meddig tart ki az akkumulátor

A motoros ráadásul beállíthatja a maximális teljesítményt, hogy csak annyi energiát használjon, amennyi elég arra, hogy elérje a következő töltőállomást. Tehát valódi okos modellről van szó, ráadásul nem károsítja a környezetet.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Dizájnos
Amellett, hogy praktikus, még jól is néz ki

A Zero Motorcycles az új technológiával többek között off roadereket is kínál, azaz a terepezés szerelmeseinek sem kell nélkülözniük a frissítéseket.

 

Forrás: youtube