Legfrissebb hírek ÚJ

Mégis lesz kis endurója a KTM-nek

Mégis lesz kis endurója a KTM-nek

Az utóbbi hónapokban az iparági pletykák arról szóltak, hogy keresztet vethetünk a 690 Enduróra, mert az osztrákok elvetették ezt a konstrukciót – a rajongók megnyugodhatnak, mégsem kell lemondaniuk róla.

A „rémisztő” híreknek az adott táptalajt, hogy voltak, akik úgy értesültek, a KTM nem akar házon belül riválist csinálni a leányvállalat Husqvarnának, amely a 701-es szériával már villantott ebben a szériában. Így el is lehetett hinni, hogy leosztják a lapokat a cégnél.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Azonban most rácáfoltak az osztrákok erre a várakozásra, hiszen kiderült, mégis jön a 690-es széria Enduróval és aSupermotóval is. Végül is nem is annyira meglepő ez visszagondolva arra, hogy a 690 Duke-ban már bemutatta a KTM azt az új blokkot, amely megfelel az Euro 4-es kritériumoknak. Így miért ne tenné bele minél több vasba…

Sok volt a meló ezzel az egységgel, de megérte, mert a teljesítmény jobb, már 73 lóerős, az elérhető fordulatszám is 1000-rel felpörgött, s ezen kívül nagyobb lett a furat és rövidebb a löket, így minden téren sikerült tulajdonképpen fejlődni.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Az Enduro első futóműve a WP-Explor villa lesz 300 milliméteres rugóúttal – ez  éppen 50 milliméterrel hosszabb mint az előző Enduro 690-esé volt –, a vázat viszont nem bántják, az a Husqvarna 701-esben bevált cucc lesz. A pontos részletek hamarosan kiderülnek, de már annak eleve sokan örülnek, hogy egyáltalán lesz új KTM Enduro 690-es!