Legfrissebb hírek ÚJ

Elkészült a terepes Harley-Davidson!

Elkészült a terepes Harley-Davidson!

Sajnos egyelőre nem arról van szó, hogy a nagy múltú egyesült államokbeli gyártó átnyergel a chopperek készítéséről az off roados gépekkel, csupán egy maszek műhely álmodott merészet.

Szerencsére mindez meg is valósult és elkészült a Harley Street Rod 750-es amely egy dirtbike, azaz lehet vele az utcán is közlekedni, de elsősorban a terepen mozog otthonosan. A remekmű a Shaw Speed & Custom +RD műhely nevéhez fűződik, az alkotók büszkén mutatták be még 2016-ban a prototípust, s mostanra végre elkészült a végleges menetkész modell.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)

Annál jobb ajánlólevél nem is kell a vasnak, hogy a 2012-es motokrossz-Európa Bajnok, a brit Mel Peacock kipróbálta saját pályáján, s az alapos tesztelést követően el volt ragadtatva a kétkerekűtől.
A műszaki alapokat és az összerakott csomag tartalmát nem nagyon szeretnék elárulni a mesterek, de azt azért lehet tudni, hogy egy 750 köbcentis vízhűtéses blokk jelenti az alapot, s ez 63 lóerős csúcsteljesítményre képes. A futóművet az Öhlins cuccaiból rakták össze, a kipufogórendszer a HGS-től származik és természetesen rengeteg saját készítésű alkatrészt is legyártottak direkt ehhez az off roados Harleyhoz.

Elég komoly lett gép, a külsejét tekintve retrós az irányzat, de ez nem egy nézegetni való különlegesség, hanem egy vérbő sportgép. Érdemes egyébkén belekukkantani a mellékelt videóba is mert meg lehet csodálni, hogyan megy a kicsike. Érdemes lenne megfontolni a Harley-Davidsonnak, hogy áttérjen erre a szakágra, ha már az „illúzióromboló” villanyhajtású járgányon is dolgoznak a szakemberei.