Legfrissebb hírek ÚJ

Özönlenek az SUV-k Kínából

Özönlenek az SUV-k Kínából

Az a helyzet, hogy a Pekingi és a Sanghaji Autószalon mellé nagyon komolyan felzárkózott a Kuangcsui Motorshow! Konkrétan vadonatúj városi terepjárók tömkelegét szemlélhette meg a közönség.

Persze a döntő többség olyan modell, amelyet főként Ázsiában forgalmaznak majd, de azért európai debütánst is lehet találni a palettán, szóval nem érdemes egy kézlegyintéssel és a szokásos: „Megint gagyiznak ezek a kínaiak” – hozzászólással letudni a mustrát.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Volkswagen T-Rockstar

Nézzük akkor először a számunkra is érdekes vasat. A Volkswagen ugyanis a T-Roc ázsiai verziójával, a T-Rockstarral jelentkezett, amely tulajdonképpen csak előfutár, ugyanis a német mamutvállalat brutális projektbe kezdett. A cégvezérek elvárása ugyanis, hogy 2025-re 30 modelljüket elektronizálják. Ezek döntő többsége pedig városi terepjáró lesz, mint ez a példány is.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Borgward X7 TS

A „hazai” kínálatból pedig elsőként a szintén németből kínaisított Borgward X7 TS-t kell kiemelni, amely a normál TS meghosszabbított verziója. Egyébként ez éppen egy olyan verda lesz, amelyet a német elődcég okán akarnak visszaszivárogtatni Európába.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Landwind X7

És akkor jöjjön a fekete bárány! A Landwind X7-es, amely arról híresült el, hogy a Range Rover kíméletlen koppintása, három évvel a debütálása után eljutott addig, hogy már jóval kevésbé hajaz a britek vasára. Azt viszont nehéz lenne állítani, most már egyedi gép lett, de a fejlődés elvitathatatlan.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Haval H4

Naná, hogy a Great Wall sem akart kimaradni a buliból! Így tovább csinosítgatta Kína legnagyobb példányszámban értékesített városi terepjáróját, a Haval H4-est. Ez egy tipikus családi SUV, amely 4,6 méter hosszú, így európai mércével is lehetne. Állítólag H4c néven sportkupé is lesz belőe.