Legfrissebb hírek ÚJ

Újra támad a General Tire Trophy

Újra támad a General Tire Trophy

A hazai kalandrali sorozat csábító a szakág hazai szerelmesei számára, hiszen a versenyeken mindenki remek hangulatban mérheti össze a tudását, családias légkörben, barátok közt.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: General Tire Trophy

A lelkes főszervező, Benedek Laci terepjárós gps pontkereső futamsorozat atyja, aki a viadalok mellett túrákat is rendszeresen összehoz.

„Idestova hetedik éve szervezek hasonló rendezvéneket Magyarországon és külföldön, s jómagam is rendszeresen járom a világot egy Toyota Land Cruiser fedélzetén – mondta a 4x4magazinnak Benedek Laci, aki azt is elárulta, miért van létjogosultsága ennek a bulinak. – Ez a típusú off roadozás néhány éve egyre népszerűbb, mert minden alkalommal más tájegységet keresünk fel, így az indulókat folyamatosan friss élmények érik, futamról-futamra újabb kalandokban vehetnek részt.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: General Tire Trophy

A General Tire Trophy évente négyszer Magyarországon, illetve két külföldi helyszínen kerül megrendezésre, jellemzően 60-70 feletti induló csapatszámmal. Szóval elég komoly brigád gyűlik össze minden alkalommal.

A hangulat baráti, családias, bár a verseny arról szól, hogy jobbak legyünk a többieknél, de az elsődleges cél az örömteli, izgalmas autózás – tette hozzá Laci. – A nyárindító túránk idén Montenegró szerpentinjeit veszi célba, ez ötnapos vérbeli kalandtúra és terepjárós felfedezés lesz ebben a kevésbé ismert, de vadregényes országban. Az őszi, erdélyi futam pedig már hagyományos, évek óta októberben, a legszebb indián nyárban zajlik. Idén Hargitafürdőt és környékét vesszük célba.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: General Tire Trophy

S, hogy miről is szól ez a szakág? Nos a legjobb benne, hogy „amatőrök” is űzhetik, mert nem igényel különlegesen felkészített autót, hanem alapfelszereltségű családi terepjáróval, sőt, akár egy pick-uppal is élvezhető. Nincs megszabott menetrend, időrend, hanem a verseny napján a rendelkezésre álló nyolc órát maguk osztják be a versenyzők, saját stratégiájuk szerint.

„Az élményszerzés már jön magától: a futam kezdetekor adott papíralapú itiner segítségével kell megtalálni a versenyterületen az elrejtett pontokat, és a kért feladatokat megoldani a rendelkezésre álló idő alatt – tartott gyorstalpalót Benedek Laci. – Mivel az itiner nem szabja meg az irányt és nem navigál rá az oda vezető útra, a csapatok dolga a saját elképzelésük szerint odajutni, így már a rajt előtt komoly taktikai és stratégiai megméretés vár mindenkire.”

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: General Tire Trophy

Emellett cél a környék nevezetességeinek és érdekes helyeinek felkeresése, illetve a látványosságok megismertetése az indulókkal, mindezt játékos formában.

„Persze a keményvonalas terepjárózás szerelmesei is megtalálhatják számításaikat, hisz a verseny minden esetben tartalmaz nehezített szakaszokat, off road speciálokat, ahol a pilóták kedvükre űzhetik a vasakat” – jegyezte meg a főszervező.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: General Tire Trophy

Fentebb mellékeltük az éves versenynaptárt, aki szeretne velük tartani, az csatlakozzon facebook csoporthoz és vegye fel velük kapcsolatot

Csatlakozás: itt

A 4x4 magazin folyamatosan jelentkezik a futamsorozat híreivel, és nagy erőkkel készülünk az áprilisi rendhagyó expedícióra, amely Marokkóba veszi az irányt, erről itt lehet infót gyűjteni.