Legfrissebb hírek ÚJ

Decker Attila négykerekű vadászgépe

Decker Attila négykerekű vadászgépe

A világbajnok vízilabdakapus szabadidejében a vadász életforma lelkes híve, s ez az autóválasztásában is tükröződik. Egy összkerekes Isuzu D-Maxszal jár, amely még sohasem hagyta cserben.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Pedig a klasszis pólókapus alaposan próbára teszi a pickupot, hiszen nemcsak hétköznapjain, az aszfaltúton közlekedik vele, hanem az erdei utakat is rendre célba veszi.

„A vadásztársaságunk tagjaként a Demjén környéki erdőben gyakran megfordulok négy keréken, s be kell vallanom, errefelé telente, amikor nincs nagy fagy, akkor elég komoly sárral kell megbirkózni – árulta el Decker Attila. – Éppen ezért egy olyan kocsira volt szükségem, amely extrém körülmények között is boldogul. Az Isuzu D-Maxot választottam, és nem is csalódtam benne, mert soha nem akadtam el még vele, persze négy jó terepgumi van felhúzva a kerekekre. Jó a hasmagasság, nem merültem még el, pedig traktorkerekek vájatában is nem egyszer hajtani kell.

A kiváló sportoló akár tesztpilóta is lehetne, hiszen brutális körülmények között is kipróbálta már, mire képes a kétezres TDI, szimpla turbótöltős, 163 lóerős motorral felszerelt dupla kabinos, platós járgány.

„Alapból elsőkerekes az Isuzum, de rossz útviszonyok között és terepen rendre átkapcsolok az összkerékhajtásra és a felező is hasznos. Emellett egy lejtmenetvezérlő program is van, amely a dőlésszög és terep adottságainak megfelelően adagolja a nyomatékot, ilyenkor csak kormányoznom kell – emelte ki a Honvéd kapusa. – Ráadásul az sem kamu, hogy a gyári érték alapján három tonnát képes elvontatni. Húztam már a vonóhorgon egy hatalmas silót, amelyben takarmányt vittünk a vadak etetéséhez. Ugyanis nemcsak a vadászat a feladatunk, hanem ezzel és a lesállások javításával is mi foglalkozunk.”

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Persze egy igazi „vadászgépnek” praktikusnak is kell lennie, mert az ősi ellenség, a sár nemcsak kívül, hanem belül is támad. A szállítás nehézségeiről már nem is beszélve.

Az én pickupom dobozos, ez azért tökéletes számomra, mert van két vizslám, Nimród és Tyson, akik ott, hátul remekül elvannak, amikor viszem őket a vadászatra – tette hozzá Attila. – Ha pedig pakolásra, szállításra kerül a sor, akkor sem kell a fejemet vakargatni, hiszen két méter a hossza, sok minden elfér benne. Ráadásul műanyag a borítás, ez strapabíró és könnyen lehet tisztítani. Téglát is raktam már például rá, s ami befér, azt el is bírja a kocsi. Az utastérben gumiszőnyegek vannak és sok a műanyagfelület, mindent könnyű takarítani.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Tökéletes autó persze nem létezik, így nem csak pozitívumokkal találkozott Decker Attila útjai során.

„Meg kell hagyni, az automataváltóval nem vagyok megelégedve, az lehetne jobb, mert nekem elég lomhának tűnik – ismerte el a vízilabdázó. – Viszont a fogyasztásra nem lehet panaszom, hiszen sokat használom autópályán, terepen is és száz kilométeren 10,7-10,8 litert „eszik meg”, ez szerintem kifejezetten jó egy két tonás kocsinál. Egy szó mint száz, telitalálat számomra ez a pickup!