Legfrissebb hírek ÚJ

4x4 a gyerekeknek

4x4 a gyerekeknek

Nem lehet elég korán kezdeni a 4x4 szeretetét. Már a kisgyerekeket is megismertethetjük az összkerékhajtású járgányokkal, természetesen játékos formában. A gyártók előre gondolkodnak és a jövőt tervezik – a fiúk és a lányok nagy örömére.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Land Rover Defender
Az ára körülbelül 3,5 millió forintnyi összeg – ennyi pénzért igazi verdát is lehetne venni. Persze, nem ikonikus terepjárót

Land Rover Defender
Itt nem ciki a pedálozás
Ugyan a Jaguar Land Rover az egyre szigorodó környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági szabályok miatt befejezte a Defender gyártását és 2020 körül jelenik majd meg az új széria, addig sem kell lemondani a klasszikus kinézetű, dobozszerű ikonikus összkerekes modellről. A nyugdíjazás ellenére van belőle nullkilométeres változat – ráadásul kifejezetten gyerekhasználatra készült.
Az ára egy igazi kocsiéval vetekszik, 10 ezer font, azaz körülbelül 3,5 millió forint és senkinek sem lehet panaszra oka, mert maximálisan zöld hajtású a gép. Egészen pontosan, pedálos. Ugye, sokan emlékeznek még a szovjet kisautókra, a kicsinyített Moszkvicsokra? Nos, a Land Roverből hasonló készült – egy icipicit jobb kivitelben.
Az alumínium keretes járgány egyéni alvázszámmal és személyre szabott rajtszámtáblával rendelkezik. A pedál segítségével előre és hátra is lehet vele menni, de jár hozzá például rugós felfüggesztés, fék, sőt kézifék is. Tartós gumiabroncsok, küszöbök is a felszereltséghez tartoznak, azaz a gyerek nyüstölheti nap mint nap.
A beltérben autentikus műszerfal található, hátul tárolórekesz, behúzható fedéllel. Az ülést, valamint a kormányt bőr borítja, és a kürt is szériatartozék.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Lábbal kell hajtani
A pedálos terepjárgány extrákkal felszerelt


Jeep Wrangler és Toyota Land Cruiser
Álomszerű terepjárók
Sok gyerek ábrándozik arról, hogy árkon-bokron átmenő autót vezet, megállíthatatlanul tör előre a kietlen utakon, külnböző kalandokban vesz részt, mint egy igazi hős. Az álomvilág meghódításához immáron megfelelő jármű is a rendelkezésre áll – a lurkók akár összkerekes Jeepben és Toyotában is aludhatnak. Nem árt idejekorán a terepautózás szépségeire nevelni az „utánpótlást”, egy brit bútorgyártó pedig spéci gyerekágy Wranglerrel rukkolt elő. Nemcsak a kasztnit építették meg, hanem még a futóművet is, négy kerékre szerelték a keretet, így létrán felmászva lehet elfoglalni a kényelmes pihenőhelyet. Van lökhárítója, lámpája, indexe, sőt még teteje is.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Fullos
Ebben az ágyban sokan hajtanánk álomra a fejünket

A világ másik felén egy jókezű asztalos a Land Cruisernek állított emléket – fából készített a kisfiának egy ágyat, amely megszólalásig az ismert terepjáróra hajaz. Ráadásul rendkívül praktikus is a kerekeket kapó remekmű. A fekvőrészt a ráccsal körbeölelt platón és az utastérben alakította ki a leleményes, nem mellékesen LC-rajongó apuka, a motorháztető felnyitásával pelenkázó varázsolható, plusz a kihúzható fiókokban elrejthető az ágynemű, de rengeteg cucc tárolására is alkalmasak.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Mint az igazi
Praktikus lett a Land Cruiser

Hummer
Elektromos bulijárgány
Világszerte hódítanak az elektromos kisautók, amelyekkel a gyerkőcök gyakorolhatják a vezetést, amíg apa és anya a padon üldögél, beszélget a többi szülővel. A játszótér ördögei lehetnek a fiúk és a lányok.
A világ egyik legismertebb terepjárójából, az amerikai színész, Arnold Schwarzenegger kedvencéből, a Hummerből készült például kétüléses változat, amely ráadásul összkerékhajtású. A mérete 140x80x85 centiméter és 40 kilogrammot nyom, az akkucsomagja akár másfél óráig is működtetheti a gizda verdát. A 370 dollárba, úgy 96 ezer forintba kerülő technikát pedállal lehet gyorsítani 5-7 kilométer/órás sebességre, szériafelszerelés a biztonsági öv és az MP-lejátszó.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Ez igen!
Még Arnold Schwarzenegger is megirigyelné

BMW xDrive
Összkerekes kiscipő
Az egyik legcsodálatosabb része a gyerekkornak, amikor elkezd járni a csöppség, elindul felfedezni a világot. Először mezítláb, majd cipőt húzva, az utcán, a játszótéren „randalírozva” – nem mellékesen rengeteg horzsolást, sebet szerezve, hiszen a talaj ilyenkor még elég ingatag, a terepakadályok tényleg leküzdhetetlennek tűnnek.
A világ egyik legjobb és legfejlettebb összkerékhajtási rendszerét kínáló BMW-nél viszont megpróbálták könnyebbé tenni az első lépéseket. Immáron a legkisebbek is élvezhetik az xDrive-technológia jótékony hatását.
Egyelőre a három évnél fiatalabb gyerkőcök vehetik birtokukba a speciális lábbelit, amely igyekszik maximális stabilitást adni a viselőjének. A kipörgésgátlót a gumitalp testesíti meg, amely az eddigieknél jóval komolyabb tapadást biztosít. A technológia ugyan még a szó legszorosabb értelmében gyerekcipőben jár, a BMW-nél állítják, a kékben és rózsaszínben kapható xDrive Baba Boots mindenfajta felületen megállja a helyét, legyen szó szőnyegről, lakkozott fáról, aszfaltról, hóról, sárról, földútról, kőről.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
BMW xDrive
Megkönnyíti a járást

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Minden talajtípusra
Sokat sejtető márkajelzés, a minőség záloga