Legfrissebb hírek ÚJ

900 pacis überbrutál G Merci

900 pacis überbrutál G Merci

A Brabus erődemonstrációt tart Frankfurtban. Az autóshow-n mutatja be a tuningcég a megbabrált Mercedes G-osztályt, amely tényleg brutális. Az összkerekes G65 kocka terepjáróra épülő modell neve árulkodó, az elejében tomboló ménes számára utal: Brabus 900.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Elég durva
Már kinézetre is árulkodó a terepjáró: ez bizony nem tucatgép
Forrás: Brabus

Az autóban 6 literes, V12-es, biturbós motor duruzsol, pontosabban, üvölt. A 93 millió forintnyi összegtől megvásárolható G65 alapból 630 lóerős, a csúcsnyomatéka 1000 newtonméter, a 2,5 tonnás szörnyeteg mindössze 5,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre, a toptempója pedig a korlátozás miatt 230 km/ó.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
G65 AMG
Így néz ki a 93 millió forintnyi összegtől elvihető, 630 lóerős „alapmodell”. Ezt alakította át a Brabus
Forrás: Brabus

Nos, a Merciket előszeretettel megvadító Brabusnál úgy gondolták, nem elég jók ezek a számok. Sikerült úgy megbabrálni az aggregátot, az elektronikát és a kipufogórendszert, hogy immáron 900 pacis a technika, míg a maximális nyomaték 1500 Nm-re ugrott.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Hivalkodó
Csak azért, hogy mindenki tisztában legyen vele: az aszfaltot felszakítja
Forrás: Brabus

Egészen hihetetlen, de a 12 centiméteres szélesítésen átesett, hétgangos váltóval ellátott modellnek 3,9 szekundum is elég ahhoz, hogy lenyomja a százas tempót – az S65 Cabriolet bír hasonló adatokkal és a sportgép 350 kilométer/órás száguldásra képes. A dögös kockával  270 km/ó-val lehet majd repeszteni - igaz, elég sok pénzért, hiszen az ára 666 ezer euró, azaz 205 millió forint.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Fényűző belső
Az alap, hogy mindent bőr borít, ez ám a luxus terepjáró a javából!
Forrás: Brabus