Legfrissebb hírek ÚJ

Az orosz hadsereg terepes szörnyetegei – Videók!

Az orosz hadsereg terepes szörnyetegei – Videók!

Az egykori szovjet és a jelenlegi orosz hadsereg mindig a világ legerősebbjei közé tartozott. A járművei bármilyen terepen képesek lecsapni, hadműveletet végrehajtani – köszönhetően az összkerekes, strapabíró modelleknek. Mi most megmutatunk néhány „vörös” off road szörnyet.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Többéltű
A talajon és a vízben is jól mozognak az orosz szuperjárgányok

Folyamatosan fejlesztik az orosz katonaság járműparkját, hogy a világ legkülönbözőbb pontjain, bármilyen környezetben megállják a helyüket. Természetesen mindez nem csak a harci modellekre, hanem a szállító teherautókra is igaz. Lehet eső, sár, hó, teljesen mindegy a talaj típusa, a nagy monstrumok nem ismernek akadályt. Az összkerékhajtású óriások feltartóztathatatlanok.

Nem kell kétségbe esniük a katonáknak, ha elfogy alóluk az út. Ekkor lehet bevetni a BTR-t, amely a sárban, a mocsaras területeken és a vízben is otthonosan mozog. Valódi kőkemény, páncélozott, kétéltű off road gép, az építésekor a szakemberek azt a szót törölték a használati útmutatóból, hogy „lehetetlen”.

A sivatagban van szükség a haderő jelenlétére? Nem probléma! A süppedős homokban, a dűnék között sem esnek kétségbe az oroszok. Ezek a monstrumok a legextrémebb szituációkon is simán átverekszik magukat, a teszteléseket is a lehető legkegyetlenebb helyeken végzik, a szibériai hómezőktől kezdve a homoktengerig.

Forrás: youtube