Legfrissebb hírek ÚJ

Megállíthatatlan a GAZ 69-es – videó!

Megállíthatatlan a GAZ 69-es – videó!

Nem véletlenül tartják a kommunizmus korából származó terepjárókat kedvelők ezt a szovjet klasszikust a Szent Grálnak, hiszen amellett, hogy impozáns a látványa, még off roadozni is kőkeményen lehet vele.

Már a Classic rovatunkban is bemutattuk a GAZ69-est, s megjegyeztük vele kapcsolatban, hogy különösen a régebbi darabok jók belőle, mert ahogy telt az idő a peresztrojka beköszöntésével a gyártási és anyagminőség gyengült. A vastag lemezből készült ősi példányokat viszont a rozsda sem rágja ki.

Manapság előfordul, hogy négyhengeres Zsuk-motorokat raknak bele. Az mindenesetre tagadhatatlan, hobbi off roadozáshoz és nosztalgiázáshoz is ez az ideális gép, mert olyan mint a tank, szinte mindenen keresztül megy. Gyakorlatilag ajtóig érő sárban és hóban is elboldogul, előfordul, hogy még a difizárra sincsen szükség a feladat megoldásához.

Erről a mellékelt videók alapján is meggyőződhetünk, hiszen ezek nem kamu, megbabrált, trükkökkel felturbózott felvételek, hanem tényleg valósak. A GAZ69-esre pedig az a tézis érvényes, hogy minél rosszabb a terep annál jobban érzi magát és otthonosabban mozog.

Mindegy, hogy emelkedő, lejtó, mély talaj, sár, pocsolya vagy hó áll az útjába, szinte mindenen átrágja magát. Ez a gép tényleg az elvadult orosz tájhoz lett kialakítva, hogy ott is boldoguljon, ahol még szinte egy tankkal sem lehet közlekedni. Erre nem is lehet panasz. Tényleg nagyon ott van a szeren az öreg járgány. Csak kapkodhatjuk az állunkat a padlóról.