Legfrissebb hírek ÚJ

Toyota Land Cruiser: a terep ördöge – Videók!

Toyota Land Cruiser: a terep ördöge – Videók!

A japánok 1951 óta gyártják az összkerekes Toyota Land Cruisert, amely az évtizedek során a világ talán legjobb terepjárója lett, az elpusztíthatatlansága, a megbízhatósága, a strapabírósága legendássá tette. Ahol elfogy, vagy éppen nincs aszfaltút, ott jó hasznát veszik.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Sziklamászás
Off roados helyzetekben sem jön zavarba a Toyota terepjárója

Az első generáció egy Jeep-szerű jármű volt Toyota logóval. Aztán szép lassan, az idő múlásával teljesen „önállóvá” vált, a megbízhatósága és a hosszú élettartama miatt hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. A modelleket előszeretettel teszteli Ausztráliában a vállalat, hiszen a kontinensnyi országban szélsőséges a klíma és a terep. Ez meg is látszik a teljesítményén.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Csapatásra készen
Ausztráliát és Afrikát is meghódította

Akár a vízen járás sem áll messze tőle:

Nem csak Ausztráliában, de Ázsiában és Afrikában is nagy kultusza van a 4x4-es LC-knek. Ezen a videón például Libériában, áldatlan állapotok között kell megfelelniük a Toyota terepjáróinak, s bár elképesztő a sártenger, azért csak megoldják a hardcore off road feladatot.

A Land Cruiser a világ leghíresebb és legnehezebb tereprali-versenyén, a Dakaron is helytáll. Többször nyerte már meg a T2-es, azaz a szériaautók kategóriáját – ahogy például az idei, jubileumi, negyvenedik viadalon is első lett.