Legfrissebb hírek ÚJ

Ellopták a háborús veteránmotort

Ellopták a háborús veteránmotort

Elképesztő, de valakinek a Royal Enfield saját gyűjteményéből sikerült meglovasítania egy igazi ritkaságot. Az 1930-as években készített katonai vasnak eszmei értéke van.

Megbecstelenítették a brit márka panteonját! Szinte hihetetlen, de valaki meg tudott durantani egy eredeti Flyin Flea-t, amelyet a második világháború során használt a brit királyi hadsereg. Szinte felbecsülni sem lehet mennyit érhet, hiszen alig maradt fenn belőle néhány példány. Egy-két katonai gépjármű múzeumban állítottak ki belőle, s talán magán kézben is lehet néhány, de ezt csak sejtik.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Az mindenesetre tény, már a Royal Enfield saját kollekciójában sincsen meg a klasszikus 125 köbcentis vas, amely könnyűségéről, gyorsaságáról volt híres, valamint arról is, hogy ejtőernyős bevetésekre szánták eredetileg, ezért egy védő fémkeretet is készítettek hozzá, amely a repülőből való ledobásnál óvta a becsapódástól.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Valószínűleg meg lehetett tervezve a bűnügyi akció, hiszen a brungtingthorpe-i gyűjteményből egy fotózáshoz adták kölcsön a Flying Flea-t, azaz „Repülő Bolhát”. Több ritkasággal együtt egy Mercedes Sprinterben szállították, s végül a furgonnal együtt lopták el.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Mindenesetre a feketepiacon lehet csak elsózni majd, mert különben a biztos lebukás veszélye fenyeget. Persze lehet, hogy vannak olyan gyűjtők, akik milliókat fizetnének egy ilyen ritka kincsért, amely biztosan nem jön szembe az utcán.