Dr. Off road

Appkirályok: 4x4-es térkép(ész)

Appkirályok: 4x4-es térkép(ész)

Ha véget ér az aszfaltút és egyszer csak eltűnnek a jelzőtáblák, a kilométerkövek, akkor sem árt, ha tudunk tájékozódni, merre járunk és mi vár ránk. Egy hete már bemutattuk a legjobb navigációs készülékeket, ezúttal a legkiválóbb off roados térképszoftvereket gyűjtjük egy csokorba, s ezek többsége a kor szellemének megfelelően már okostelefonunkra is letölthető egyszerű alkalmazásként. Nézzük, mi a választék!

bővebben ...
Gépesített navigátor – a legjobb készülékek

Gépesített navigátor – a legjobb készülékek

Menjünk, de merrefelé? Ez bizony egy jó kérdés, ha lefordulunk a műútról és egyszer csak az erdőben vagy a pusztában találjuk magunkat. Na ilyenkor jó szoláglatot tehet egy frankó navi. Mint manapság minden komoly telekommunikációs készülék, ez is két összetevőből, a hardverből és a szoftverből áll. Egyre nagyobb teret hódítanak az okostelefonok és a táblagépek, azonban, aki komolyan off roadozik könnyen letévedhet a térképről. Ezért térerő híján inkább a műholdas GPS-kütyüket ajánljuk. Íme a legmegbízhatóbb, terepre való márkák.

bővebben ...
Patkolt kerekek off roadozáshoz

Patkolt kerekek off roadozáshoz

Most aztán már tényleg a legfinnyásabbak számára sincsen pardon, ilyen időben is lehet zúzni. Az igazi off roadosok a vadont szeretik meghódítani, méghozzá négy keréken. Igen ám, de érdemes jól felszerelkezni mielőtt útnak indulunk. A beadlock felnik pedig masszív bosszúságtól kímélnek meg bennünket, ugyanis a sok csavarral kiválóan rögzítik az abroncs peremét, amely alacsony légnyomás vagy defekt esetén sem tud lefordulni így róla. Mutatjuk, mit érdemes választani.

bővebben ...
Lovagkori páncélt pakolt a kerekekre a NASA

Lovagkori páncélt pakolt a kerekekre a NASA

Az Amerikai Egyesült Államok repülésügyi és űrhajózási hivatala, ismertebb nevén a NASA már régóta dolgozik a Mars-expedíció megfelelő járművén, ám bármilyen furán hangzik, a kerék strapabíróságának növelése jelenti az egyik legnagyobb gondot. Lehet, hogy csak mostanáig? Merthogy a szakeberek – legalábbis első ránézésre – lovagkori páncélzattal próbálkoznak...

bővebben ...