Legfrissebb hírek ÚJ

Készülődik az Észak Trophy mezőnye

Készülődik az Észak Trophy mezőnye

Végre itt a március, már nem kell sokat várni arra, hogy elrajtoljon hazánk egyik legnépszerűbb off roados sorozata, hiszen a hónap végén elkezdődik a 2018-as bajnokság.

Ahogyan azt a szervezők megosztották közösségi oldalukon, az idei évad hét versenyből áll majd. Az elsőre március 30-tól 31-ig kerül sor Béren! Utána jön sorban a többi egészen az októberi záró viadalig. Biztosan sok izgalom várható az Észak Trophyn, azaz a terepjáró autók tájékozódási és ügyességi versenysorozatán. 

Képgaléria megtekintése (2 db kép)

Forrás: Észak Trophy

Szokás szerint az útvonal előzetesen mindig titkos, a teljesítéséhez szükséges itinert és menetlevelet a rendező a start előtt adja ki a versenyző párosnak. Az útvonalat kizárólag regisztráció és nevezés után lehet használni.
Trophy futamokra öt kategóriában: KisNormál, NagyNormál, Open, Profi, Extrém kategóriákban lehet nevezni, az alábbi személyi és műszaki feltételeknek megfelelően. Nevezhet bármely személy, akinek nevezését a rendező elfogadja, és a szabályzat feltételeinek megfelel, a sofőrnek az adott járműre érvényes vezetői engedéllyel kell rendelkeznie. 18 éves kor betöltéséig a nevezéshez írásbeli szülői hozzájárulás szükséges!

Képgaléria megtekintése (2 db kép)

Forrás: Észak Trophy

A rendezőség azonnal kizárja a további versenyből azt a versenyzőt: aki ittas, drogos állapotban versenyez, aki az útvonalról letérve, az erdészeti és mezőgazdasági növényi kultúrában kárt tesz, aki viselkedésével, magatartásával, megnyilvánulásával sérti a sport jó hírnevét, aki rendezőség tagjára, versenybíróra annak munkájára sportszerűtlen, sértő kijelentést tesz.

Kötelező felszerelés: a csörlő, a favédő heveder, a minimum MT gumiabroncs, a bukósisak az egész útvonalon és a méterszámláló. Ajánlott felszerelés pedig bukókeret.

A versenyek időpontjai:

1. forduló: Bér – március 30-31.

2. forduló: Dédestapolcsány – április 27-28.

3. forduló: Pásztó – június 1-2. 

4. forduló: Kazincbarcika – július 6-7.

5, forduló: Berente – augusztus 17-19.

6. forduló: Borsodnádasd – szeptember 21-22.

7. forduló: Karancskeszi – október 26-27.