Legfrissebb hírek ÚJ

Lópezék nyerték a Score Baját

Lópezék nyerték a Score Baját

A tengerentúli off roadozás legnagyobb hagyományokkal rendelkező versenyét, a Score Baja 1000-ret rendezték ezen a hét végén Mexikóban. Hatalmas buli és igazi csapatás volt.

Csak érzékeltetésképpen, hogy mekkora eseményről van szó, muszáj kiemelni, hogy 405-en álltak rajthoz az immár éppen ötvenedik alkalommal megrendezett viadalon. A jubileumi versenyen tehát nem lehetett ok a panaszra, sem a szervezők, se a résztvevők szempontjából.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Szokás szerint La Pazban és környékén, a sivatagban került sor a nagyjából 1000 mérföldes megméretésre. Európai szemmel szinte hihetetlen az a „kiképzés”, amit ezek a srácok kibírnak, hiszen elképesztő forróságban csapatnak napokon keresztül.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Ráadásul, ha ez még nem lenne elég, még arccal a homokba is temetkeznek. Ugyanis a helyi off roados, terepralis szokások szerint arrafelé szélvédő nélkül versenyeznek. Mert mégiscsak úgy az igazi, ha az ember a bőrén érzi a sivatagot. Legalábbis az amerikaiak és a mexikóiak így vélekednek erről.

Több kategóira van, az autóknál a Trophy Truck és a TT Legends osztály a legjelentősebb – az elsőben a kőprofik, utóbbiban pedig a felújított régi vasak műkedvelői állnak rajthoz. Természetesen motorosok, quadosok és UTV-sek is ott nyomulnak, persze a táv nem mindenkinek ugyanakkora.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

A legjobbak már célba is értek cikkünk megjelenésekor, így egyelőre nem hivatalos végeredményről tudunk beszámolni. A Trophy Truck géposztály, s ezzel együtt az összesített győzelmet is – értelemszerűen – a mexikói Carlos López és édesapja Juan C. López nyerték meg. Övék lett a jubileumi diadal és az 50 ezer dolláros, azaz a 13,2 millió forintos pénzdíj. A továbbiakról vasárnap számolunk be.