Legfrissebb hírek ÚJ

Motoros párharc a siratófalon – videó

Motoros párharc a siratófalon – videó

Párosan szép az élet, még a versenyeken is. Hiszen ha nincs ellenfél, s csak az időt kell legyőzni, az nem olyan izgalmas, mintha egy riválissal csapunk össze. A hegymászó versenyek is így zajlanak „keményéknél”.

„Gyere, gyere ki a hegyoldalba...” – énekelte az Locomotiv GT nagy slágerében, s ez a mottója azoknak a kaptató motoros viadaloknak is, amikor az emelkedő aljáról kell minél gyorsabban felmászni. Márpedig jobb helyeken a rutinos szervezők már rájöttek a csalafintaságra, hogy ha nemcsak az óra mutatója vagy kijelzője a legfontosabb tényező, hanem a küzdelem maga, azt sokkal jobban csipázza a közönség.

Éppen ezért egyenes kieséses kuparendszerben tarják meg az uphill versenyeket, sokszor még rámpás ugratóval is megspékelve. A szabály baromi egyszerű, nem az időeredmény számít, hanem a gyorsaság. A párosokból aki hamarabb felér a csúcsra, az győzött, és továbbjut a második pedig kiesik, és mehet haza.

Így aztán tényleg a szokottnál is izgalmasabb a kihívás, hiszen nem elég teljesíteni a nem egyszer lehetetlen küldetésnek tűnő feladatot, megmászni a roppant meredek siratófalat, de még a másikat is le kell nyomni – természetesen kizárólag sportszerű keretek között. Érdemes megnézni a videót, amely teljesen új megvilágításba helyezi ezt a szakágat.