Legfrissebb hírek ÚJ

Ezek a nagyvadak támadnak idén

Ezek a nagyvadak támadnak idén

Bőséges helykínálat, csúcsteljesítmény, luxus, pompa és komoly árcédula – ezek a tulajdonságok jellemzik a prémium kategóriában versenyző városi terepjárókat, amelyek 2018-ban kerülnek a piacra.

Mercedes G-osztály

A stuttgartiak legnagyobb durranása kétségkívül a lesz, hogy teljesen megújítják a legendás terepjáró típusukat a „Kockát”. A G-osztály jellegzetes formavilága nem változik alapvetően, de a méretek igen, tíz centivel szélesebb lesz az új vas, amelyhez az S-osztály motorját is kínálják.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Mercedes GLE

Persze az SUV-fronton is villantani kell valamit. A GLE, amely hibrid hajtáslánccal is rendelkezik, minden tekintetben megfelel a mai modern SUV-knak. Van benne hely bőven, pazar az utastere, és AMG-s kiképzéssel akár 435 lóerős V8-as motorral is lehet kérni.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Volkswagen Touareg

A VW legnagyobb luxus városi terepjárója is elérkezett a harmadik generációhoz. A növekedés ezt a kocsit is jellemzi majd az új érában, s ezt az is jelzi, hogy a cégcsoportban az Audi Q7-esnél már alkalmazott platformra épül, ezzel 325 kilogrammos súlycsökkenés várható.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

BMW X7

A bajorok is igazi világújdonsággal egy alfa hímmel készülnek, hiszen a trónra az X7-es kerül fel. Elég masszív lesz a teljesítmény, de a hat- és nyolchengeres motorok hibrid hajtásláncba is illeszkednek. Ha mindez nem lenne elég, még a X5-ösből is lesz újítás plug-in-hibrid hajtással.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Lamborghini Urus

Már 2017-ben is az olasz luxus sportkocsimárka új városi terepjárójának bemutatója volt a legnagyobb durranás, az idén kezdődő forgalmazás miatt a láz tovább folytatódik. A négyliteres V8-as biturbó motorral igen komoly teljesítményre lehet számolni, a pompáról már nem is beszélve.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Range Rover Velar SVR

Már a sima verzió is nagyon népszerű volt, de a brit márka úgy döntött, hogy a hagyományokhoz méltóan a Velarból is elkészül az SVR. Ez természetesen a sportosítást jelent, amelyhez komoly műszaki alap kell. A prognózis szerint ötliteres V8-as motor hajtja majd.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Jaguar J-Pace

A másik brit óriás brand sem akar lemaradni, ha már olyan sikeresnek bizonyult az SUV-k között újabb és újabb típusaival. A J-Pace a zászlóshajó lesz a Jaguarnál, hiszen három üléssorral, azaz hét férőhellyel kínálják. A vetélytársak felköthetik a gatyát.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Audi e-tron Quattro

Az ingolstadti cég nagy dobással készült még 2015-ben, amikor bemutatta koncepciógépét. Ez a vas ugyanis az első teljesen elektromos hajtású városi terepjárója. Az e-tron Quattro mostanra forrotta ki magát, s ettől az esztendőtől bárki lecsaphat majd rá, aki meg tudja fizetni.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Audi Q8

Persze egy másik jelentős újdonság is várható a németektől, hiszen az örök rivális BMW-hez hasonlóan a repertoárja az eddigi legnagyobb vassal bővül. A Q8-as hossza több mint öt méter lesz, a súlya pedig meghaladja a két tonnát. Mindezek ellenére a külseje és belseje is sportos. 

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Rolls Royce Cullinan

A patinás brit márka sem akar tovább tétlenkedni, a városi terepjáró bizniszből egyszerűen vétek kimaradni. A Cullinan természetesen biztosra megy, a luxus mellett extra 626 lóerős teljesítményt kínál 6,6 literes V12-es motorjával, s hibird verzió is lesz belőle.