Legfrissebb hírek ÚJ

Feléleszti a Range Rover a szuperluxus Stormert

Feléleszti a Range Rover a szuperluxus Stormert

A Land Rover fényűző terveket szövöget. A brit márka régi-új modellel jelentkezne, a 2004-es észak-amerikai autókiállításon bemutatott Range Stormert élesztené fel. A háromajtós összkerekes géppel a szuperluxus szabadidő-járművek piacán tarolna.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Tanulmány
Így nézett ki a 2004-ben bemutatott Stormer koncepció

„Nem tudom egyelőre megmondani, hogy mikor lehet a tervből valóság, de vannak lehetőségek. Számtalanszor bizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk újdonságokkal előrukkolni” – mondta sokat sejtetően Gerry McGovern, a Land Rover dizájnfőnöke.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Kétajtós modell
A fura alakú, sportos, de strapabírónak tűnő terepes nagy feltűnést keltett

A Range Rover Sport elődjének tartják a Range Stormert, amely csak koncepciómodell volt. Alacsony, keskeny, háromajtós kocsiról volt szó, amely szokatlanul sportosra sikeredett, mármint, ha a márkán belüli addigi alkotásokat vesszük sorra. A kagylóalakú motorháztetős, 2500 kilogramm súlyú, természetesen összkerékhajtású autó papíron 289 kilométer/órás csúcssebességre lett volna képes.

Érdekesség, hogy egy Stormer replika megtalálható Dubajban, a tanulmány pedig az Egyesült Királyságban, pontosabban Angliában. Ami árulkodó, hogy a vállalat idén újra levédette a Range Stormer nevet. McGovern szerint a kocsi építésében a cég hivatalos tuningrészlege, a Special Vehicle Operations is részt venne, vagyis igazi finomságra, esetleg limitált szériájú kiadásra lehet számítani.

Ez azért is valószínű, mert jól megfigyelhető, manapság a kevésbé praktikus háromajtós modellek piaca csökken. Viszont, a szegmensben nincs ilyesfajta szuperluxus járgány: a most bemutatott Lamborghini Urus, a Bentley Bentayga és a Rolls-Royce Cullinan is ötajtós, a Ferrari SUV pedig egyelőre csak papíron létezik.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Érdekes
Kívül is belül is formabontó volt a 2004-es prototípus

Minden bizonnyal, a legdrágább Range Roverek közé tartozna a Stormer, az alapárát minimum 200 ezer fontra, azaz 71,26 millió forintra saccolják.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Drága mulatság
Több mint 70 millió forintnyi összeg lesz az alapára

 

Forrás: youtube