Legfrissebb hírek ÚJ

Íme a Toyota hibrid kalandjárműve

Íme a Toyota hibrid kalandjárműve

A Toyota boszorkánykonyhájában különleges járgányt kotyvasztottak. A nyugdíjazott FJ Cruiser, a RAV4 és egy kicsit a 4Runner elegyéből jött létre az összkerekes Future Toyota Adventure Concept, vagyis az FT-AC. A hibrid kalandjárgány ugyan egyelőre csak tanulmány, de a japánok állítják, a tervből akár azonnal valóság lehet.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Sejtelmes fotó
Sokáig így reklámozta a koncepciómodelljét a Toyota. A titkolózásnak azonban vége...

A 2017-es Los Angeles-i kiállítás egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért példánya. Úgy tűnik, a Toyota visszatér a márka múltjához, de természetesen futurisztikus megoldásokkal frissítve. Akadnak felettébb érdekes részei a kocsinak, mint például a hátsó lámpatest, ami inkább a Volkswagené, mint a japán vállalaté.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Ki a szabadba
A Future Toyota Adventure Concept tökéletesen alkalmas arra, hogy elhagyja a várost

A cél egyértelmű: ne csak a műutakon lehessen használni a járgányt, hanem az „aszfaltcsík” mellett is. Nem véletlen, hogy az emelt hasmagasságú gépet éppen ezen az eseményen mutatják be az ázsiaiak. Los Angeles környékén van sivatag, strand és hegyvidék, vagyis minden adott az aktív kikapcsolódáshoz. Márpedig az FT-AC egyértelműen kalandjármű.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Terepes
Az emelt hasmagasságú modellt haspáncéllal látták el

„A Future Toyota Adventure Concept tökéletesen alkalmas arra, hogy kielégítse az emberek szabadságvágyát. Készen áll, hogy a hétvégéken kalandokban vegyen részt” – nyilatkozta Jack Hollins, a cég alelnöke és vezérigazgatója. – Nem számít, hogy milyen út vezet a célig, ahogy az sem, milyen programot találtunk ki. A megvalósításhoz biztosan tökéletesen alkalmas az autó.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Sokoldalú
A kiruccanáshoz szükséges cuccoknak is van helyük

A kocsi elejét egyértelműen a 4Runner inspirálta, ez érezhető a hűtőrács formájából, a ködlámpák elhelyezéséből. Az oldalsó tükrökbe infravörös kamerákat tettek, így a kirándulás minden egyes izgalmas pillanata megörökíthető. Sőt, a Wi-Fi funkcióval a felvételek ott helyben feltölthetőek.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Praktikus
A hátsó kerékpártartó visszahúzható

Hosszúnak tűnik a tengely-, szélesnek a nyomtáv, feltűnőek a kerékív szélesítések – ezek mind a modell terepjárós jellegét erősítik. Komolynak tűnő haspáncélzattal látták el a sérülékeny alkatrészek védelmének érdekében. A hátuljára szerelt kerékpártartó igény esetén behúzható.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Környezetkímélő és gazdaságos
Hibridhajtást is kaphat, ha úgy dönt a Toyota, az FT-AC sorozatgyártásra kerül

Az is kiderült, hogy a LED-es lámpákkal ellátott verda gáz-elektromos hibrid hajtással is készülhet. A sorozatgyártásra egyelőre várni kell, de azoknak, akik erről az autóról álmodoznak, nem kell szomorkodniuk: az új Toyota RAV4 biztosan átvesz néhány elemet belőle.

Forrás: youtube