Legfrissebb hírek ÚJ

Közeleg az új Range Rover Evoque

Közeleg az új Range Rover Evoque

A britek városi terepjárójának várva várt második generációjára nem kell sokat várni, ezt jól jelzi, hogy a közúti tesztelés már zajlik – erről készültek lesifotók.

Idén a Velar volt a Jaguar Land Rover nagy durranása, jövőre a vadonatúj Defender érkezik meg várhatóan, 2019-ben vagy 2020-ban pedig a másik népszerű modell a Range Rover Evoque Mk2 debütál a világ legnagyobb autós színpadain, szóval a termelés nem áll le, s nem csökken a tempó.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Autocar

Olyannyira nem, hogy a már ezen a legutóbbi modellen is gőzerővel dolgoznak, s a projekt kezd célegyenesbe érni, hiszen az utcai tesztelések is zajlanak. Így aztán az Autocar jóvoltából már némi képet is kaphatunk arról, milyen lesz az új vas – persze minden maszkolva van, ezért a fantáziára is hagyatkozni kell. Az azonban már a kamuflázs borításon keresztül is átszűrődik, hogy a Velar dizájnjából elég sokat merítettek a tervezőmérnökök, jó-jó, meglátjuk, milyen lesz a végleges verzió.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Autocar

Azt nyugodtan ki lehet jelenteni, a JLR zászlóshajója az Evoque, hiszen az előző szériából a hat éves eddigi gyártása alatt esztendőnként mintegy 100 ezer példány talált gazdára belőle. Ennek tükrében nem túlzás állítani, óriási a várakozás iránta.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Autocar

A modern trendeknek megfelelően a legfontosabb a hibrid hajtáslánc lesz, amelyben egy 1,5 literes háromhengeres benzines Ingenium motorhoz, csatlakoztatnak egy villanyos egységet. A konstrukció persze alaposan ki van dolgozva, hiszen a Jaguar I-Pace is bevetésre kész, ennek köszönhetően elektronikus fronton ott van a szeren a vállalat.