Legfrissebb hírek ÚJ

Off roados SUV-t akar Mitsubishi

Off roados SUV-t akar Mitsubishi

Vissza akar térni a gyökerekhez a japán márka, amely a terepralizásban komoly hagyományokkal rendelkezik. Az egyik cégvezér elárulta, most ez a legfontosabb projekt.

A Mitsubishi legendás márkának számít ezen a téren, hiszen a Dakar ralin a 2000-res években verhetetlen volt, így a tudása, tapasztalata megkérdőjelezhetetlen. Elég csak a Pajero nevét megemlíteni és mindenki tudja, hogy miről is van szó. Ez a típus egyébként a mai napig létezik, így jogosan vetődött fel a kérdés, hogy egy másik modell születik vagy ebből egy újabb generáció?

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Mitsubishi

A CarBuzz című autós portál készített interjút Kunimoto Cunesiroval, a Mitsubishi Motors alelnökével, de azt nem sikerült kiszedni belőle, hogy konkrétan mire kell számítani. Vagyis bővül a paletta vagy frissül. A rutinos vezér sejtelmesen utalt arra, hogy az újdonság egy off roados SUV lesz, nem pedig egy terepjáró. Így vélhetően a Pajero lesz a márka hardcore gépe, a készülő vas pedig az átmenet lehet a város és a terep között.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Mitsubishi

Azt is lehet már tudni, hogy a Nissan égisze alatt működő Mitsubishi a fejlesztéshez megkapja a következő Generációs Frontier padlólemezét, erre épülhet fel, tehát egy nagy méretű városi terepjáróra kell számítani. A formavilágot tekintve pedig a Jeep Wranglert és a Ford Broncót jelölte meg Kunimoto, így talán retró jellegű lehet az új Mitsu terepjáró.

Forrás: CarBuzz