Legfrissebb hírek ÚJ

Szárazföldi jacht

Szárazföldi jacht

A Mercedes-Benz a „halálból” hozta vissza a W222 S-osztályt, és 2014 novemberében erre a modellre építve megalapította a Maybach szekciót. Az ultraluxus összkerekes fényűző hodály X222 az idei genfi szalonon mutatkozik majd be és a következő esztendőtől lesz hazavihető.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Fényűző modell
Az 5,462 méter hosszú Mercedes-Maybach a luxuskategória tagja

A szerényen „szárazföldi jachtnak” becézett, alapból 170 ezer dollárba (43 millió forintba) kerülő jármű már a méreteivel is hivalkodó: 5,462 méteres, de a 3,365 m-es tengelytávja is figyelemre méltó. Körülbelül 20 centiméterrel nagyobb, mint az S-osztály hosszú tengelytávú változata. Ez azt jelenti, a hátul helyet foglalók még nagyobb kényelemben utazhatnak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Ebben nem lehet elfáradni
Elképesztő kényelemben utazhatnak az S 560 4Matic modellben helyet foglalők

A 2019-es modellévben két, korábban nem elérhető színkombinációt kínálnak a stuttgartiak: jön a „Savanna Beige” bézs és az „Armagnac Brown” barna, mindkettőt feketével vadítják meg. Választható hozzá Nappa bőrkárpitozás, amelyet réz, arany vagy platina színű varrással egészítenek ki. Az egészet Liliomfa (Magnólia) kiegészítőkkel teszik még exkluzívabbá.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Nem hétköznapi
Mindent márkás bőr borít, a fa kiegészítők pedig még exkluzívabbá teszik az autót

Az S-osztály fűthető és szellőztethető üléseivel és szinte koncerttermi hangzást biztosító zenerendszerrel ellátott modell S 560 4Matic néven fut majd. Háromféle könnyűfémfelnivel lesz kapható, mindegyik 20 hüvelykes méretben készül.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Csinos lábak...
Háromféle, egyedi felni közül választhat a vásárló

Az összkerekes luxusjárgány elejében 4 literes, duplaturbós, V8-as motor dolgozik, mégpedig 469 lóerős csúcsteljesítménnyel és 700 newtonméteres topnyomatékkal. Álló helyzetből 4,8 másodperc alatt tudja le a százas sprintet. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, a hátsókerekes S 650-ben 6 literes ikreturbós aggregát dühöng, a V12-es technika pedig 621 pacis. Nem lesz ebből sértődés a felső osztály tagjai között?

 

 

Forrás: youtube