Legfrissebb hírek ÚJ

Terepjárót titkol a Toyota

Terepjárót titkol a Toyota

Valami készülődik a Toyotánál. Valamit nagyot titkolnak a japánok. Négy betű, amelyek bizony sokat ígérnek. FT-AC. Vagyis Future Toyota Adventure Concept. Mindenre fény derül november 30-án, a Los Angeles-i autókiállításon.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Talány
Vajon, milyen autó piacra dobását tervezi a többek között a világ egyik legjobb terepjáróját, a Land Cruisert gyártó Toyota?

A világ legnagyobb járműgyártója tanulmánymodell bemutatását tervezi az Amerikai Egyesült Államokban, de egyelőre semmilyen részletet nem árultak el az ázsiaiak. Csak egy sejtelmes fotó jelent meg a márka hivatalos oldalán.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Masszívnak tűnik
Ebből a sejtelmes fotóból aztán nem sok minden derül ki...

A név és a kép alapján azonban valószínűsíthető, hogy a terepre járást célozza meg a Toyota. Annyi biztos, hogy az autó, amelyet bemutat, az off roaderekre jellemző LED-es lámpákkal van felszerelve, és szemmel láthatóan masszív. Ugyanakkor még azt sem tudni, hogy pickupról, vagy szabadidő-autóról, azaz SUV-ról van-e szó.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Ez is egy koncepcióautó
Nemrégiben mutatták meg a japánok az FT-4X Cruiser tanulmányt. Vajon, köze van az új modellhez?

A világ egyik legjobb terepjáróját, a Land Cruisert gyártó vállalat egyébként most frissíti az összkerekes verdáit, a 4Runnert, a Sequoia-t és a Tundrát, lehet, ezek valamelyikéhez van köze a „szellemgépnek”. Ám könnyen előfordulhat, hogy önálló modellről van szó.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Minden elképzelhető
Többek között a 4Runnert is frissíti a Toyota. Lehet, hogy lesz átfedés az új modellel?

A négyszögletű lökhárítót és hatalmas kerékíveket kapó koncepción mintha terepabroncsok lennének – ez is a kalandjellegre utal. Mindenesetre árulkodó, hogy a japánok befejezték az FJ Cruiser gyártását és többször jelezték, a Jeep Wrangler, valamint a Ford Bronco vetélytársán dolgoznak. Lehet, ez lesz az?

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Elhagyni a járt utat
Úgy tűnik, terepjárásra készül a mamutvállalat

Anno az FJ40-es inspirálta az FJ Cruisert, amely a Pradóval számos alkatrészt megoszt. Az is lehet, hogy ennek az együttműködésnek láthatjuk majd meg az újabb gyümölcsét. Már nem kell sokat várni: november 30-án mindenesetre fény derül a titokra.

 

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Le az aszfaltútról!
Kalandra fel!