Legfrissebb hírek ÚJ

Új terepvasra gyúr a Lexus

Új terepvasra gyúr a Lexus

A városi terepesítési lázról nem tud és nem is akar lepörögni a Toyota luxusbrandje, amely a legfrissebb hírek szerint még egy ilyen vassal gazdagítja eddig sem szegényes repertoárját.

Crossover határok nélkül: ez az ihlető tematikája az új Lexus tanulmánynak amelyet a rövid közlemény szerint január elején, Detroitban leplez majd le a világ vezető prémium hibrid autógyártójaként ismert japán márka.

Egyelőre csak egy sejtelmes grafika jelent meg a készülő kocsi hátuljáról, nagyon titokzatos a bevezetőkampány ahhoz képest, hogy már nem is kell olyan sokat várni arra, hogy hivatalosan is közszemlére tárják az újdonságot.

A most megjelent frappáns és hangzatos sajtóközleményben annyit osztott meg a gyártó, hogy az újszerű tanulmányautó már a legújabb stílusú luxus crossoverek előfutárának tekinthető. A dél-kaliforniai CALTY dizájn-stúdió által megálmodott Lexus LF-1 Limitless egy olyan vas képét vetíti elénk, ami újraértelmezi a luxus fogalmát.

A fotó alapján egyelőre csak a hatalmas hátsó lámpa szúr szemet, amely a kasztni oldalára is hosszan visszanyúlik. A szélvédő is eléggé markáns, nem a mostanában bevált lőrésszerű képződményt lehet felfedezni, hanem elég nagy az üvegfelület.

Az iparági pletykák prognózisok szerint elég nagy lesz ez a crossover, hiszen úgy vélik a jól értesültek, hogy az Audi Q7-es vagy Q8-as riválisaként száll harcbe a piacon. Már nagyon izgatottan várjuk a nagy premiert.