Legfrissebb hírek ÚJ

Maga a csoda: quad a vízen – videó

Maga a csoda: quad a vízen – videó

Eddig azt hittük, csak a megváltó képes arra, hogy a vízen járjon. Nem kell istenkáromlástól tartani, ha nem is lábon, de négy keréken már simán megy ez a bravúr egy vagány pilótának.

Elképesztő felvétel került fel a világhálóra, egy off roados közösségi portál jóvoltából. Ugyanis az Egyesült Államok egyik sivatagában bravúros mutatvánnyal próbálkozott egy quados. Azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy sekély állóvizet szeretne átszelni motorcsónak vagy jetski nélkül.

Lehet, hogy hajmeresztőnek tűnik az ötlet, de nem lehetetlen a küldetés – erről a videó is tanúskodik. A Yamaha Raptor 700-asa elég könnyűsúlyú jószág, ezért az egyelőre ismeretlen rider megpróbálkozott azzal, hogy a kacsázás – amikor egy lapos követ elhajítunk és pattog a víztükrön – alapelvét a kavics helyett négy kerékre átülteti.

A homokpadról nagy tempóban nekifutott a vízfelületnek, s mivel elég masszív volt a sebesség, szinte csak a hátsó kerekek érintik a vízfelületet, ahogyan a kavics szokott, pattognak, a vas meg megy előre és átszeli a tavacskát. Bravúros bemutató, annyi szent.