Legfrissebb hírek ÚJ

Őrület: gyorsulási verseny quadoknak – videó

Őrület: gyorsulási verseny quadoknak – videó

Ha önmagában nem lenne elég, hogy a kis négykerekűekkel dragrace-eket rendeznek, még azzal is megnehezítették a feladatot, hogy mindezt homokos sivatagi pályán teszik.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Elsősorban Mexikó és az egyesült államokbeli Kalifornia, Új-Mexikó és a Nevada adnak otthont általában ennek a manapság egyre inkább feltörekvő, s mind nagyobb bázissal rendelkező sportágnak. Nagyon egyszerű a miért, hiszen arrafelé van megfelelő sivatagi terep.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Egyébként éppen olyan lenne egy ilyen versenygép, mint amilyenekkel a hétköznapi aszfaltos futamokon indulnak. Kicsit hosszított a fazon és az ülés mögé bőven hátranyúlik a villaszerű váz, hogy a komoly motorteljesítmény és a hátsókerekek eszeveszett pörgése miatt minél előrébb legyen a súlypont a hátsó tengelyhez képest.

Erre azért van szükség, mert így is keményen ágaskodnak a startnál a vasak, és nem lenne jó hanyatt fekvésre váltani indulás után. Elöl virsligumik vannak, mert nincs is nagyon szükség rájuk, sík a terep kormányozni nem muszáj, mert egyenesen haladnak. Hátul pedig bütykös kaparó egységek vannak, amelyek lapátolják a homokot. Ennek következtében elég látványos is a csapatás. Érdemes megnézni a videót, mert még a tempó is szédítő. Az ordító motorhangról már nem is beszélve. Nem csoda, hogy a közönség imádja az egészet.