Legfrissebb hírek ÚJ

A legocsmányabb terepjáró a földtekén

A legocsmányabb terepjáró a földtekén

A Mercedes-Benz G 500 4x4² nem az a jármű, amivel észrevétlennek lehet maradni, amely nem tűnik ki a tömegből. A G 63 AMG 6x6 négykerekű változata a brutális felfüggesztésével és a rikító sárga színével igazi hivalkodó dög. Ám a gyári változatot is lehet überelni – nem is akárhogyan!

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Mercedes-Benz G 500 4x4²
Ilyen a gyári modell: őserő vasba öntve

A négyzetre emelt összkerekes vadállat koncepciójából 2015-ben lett valóság. A 4,5 méter hosszú, 2,1-2,19 m széles, 2,235 m magas, 3021 kilogrammot nyomó monstrum a nagy tesó portáltengelyeit örökölte. Nagyjából arra készült, hogy miközben vagizik vele a tulajdonosa, a falon is át lehessen hajtani.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Hegyre fel
Nincs olyan akadály, amivel az összkerekes terepjáró ne birkózna meg

Persze csak akkor, ha nem sajnálja a 230 ezer eurót, vagyis a 71,5 millió forintot, amit ki kell csengetni az alapverzióért. Amelyben egyébként 4 literes, V8-as, biturbós motor dühöng, mégpedig figyelemre méltó teljesítménnyel. Merthogy a 422 lóerő és a 610 newtonméteres nyomaték azért elég csábító. Csak érdekességképpen jegyeznénk meg: a Merci akár 600 pacit is képes kihozni az aggregátból.
A négykerék-hajtású, hétfokozatú automataváltóval, 96 literes üzemanyagtartállyal ellátott, 487 literes csomagtérrel kínált gép álló helyzetből 7,4 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órás sebességre, az elektronikusan szabályozott toptempója pedig 210 km/ó.

Olyan, mint egy harckocsi. A hasmagassága 45 centiméter, a gázlómélysége 100 centi, a terepszögei 51,6, valamint a 43,8 és a 47,4 fokosak. Meglepő, hogy a 22 hüvelykes felnikre húzott 325/55 R22-es abroncsokon guruló izomterepes gyártását leállítja a Merci, idén még lehetett belőle rendelni, de aztán vége. Vagyis, mesterségesen szabályozott, limitált szériás masina lett belőle, amelynek egyre magasabbra tör majd az ára.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Hardcore
Imád rosszalkodni...

Szóval, valódi brutális bestiáról van szó, ám akadnak olyanok a Föld nevű bolygón, akiknek mindez nem elég. Vannak emberek, akiknek az egyszarvú sem lenne elég különleges... Viszont, az extrémből is képesek ocsmányt alkotni, mert egyszerűen nem érzik, hol a határ. Vagy nem volt gyerekszobájuk...

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Egyszarvú
Van, akinek ez sem elég különleges

Ennek ékes példája az a G 500 4x4² Brabus, amely a módosítási folyamatok végére valódi szörnyszülött lett. Egy XXI. századi frankensteini torzó. A Mercedes tulajdonosa ugyanis szélesebb, de ami még fájóbb, vörös színűre festett kerekeket pakolt a modell alá. Az egész járművet megmagyarázhatatlan, fényvisszaverős zöldre fújatta, amely az eredeti sárgánál is feltűnőbb. Vagy inkább, rikítóbb.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Mutáns
Sikerült úgy elcsúfítani a G-osztályt, hogy megáll az ember esze

És a hab a tortán: valamilyen oknál fogva úgy döntött a tulaj, hogy levágja a G-osztály hátulját. Nem tudni, hogy Landauletet vagy G 63 AMG 6x6-ot akart kreálni, de büntetést érdemelne, aki a nevét adta ehhez a csúfsághoz.

 

Forrás: youtube