Legfrissebb hírek ÚJ

Múltidéző izomgép

Múltidéző izomgép

A Range Rovernél egy kicsit visszapörgették az idő kerekét: a britek bemutatják az SV Coupét, amely felidézi az első generációs RR kétajtós stílusát. No persze szó sincs arról, hogy retromodell készült volna, az 565 lóerős járgányból 999 darabot dobnak piacra.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Limitált
Mindössze 999 darab készül a Range Rover SV Coupéból
Forrás: Jaguar Land Rover

A legfeltűnőbb jellemzője a kocsinak a két ajtaja és a lejtős tetővonala. A keret nélküli ablakok abszolúte beengedik a fényt az utastérbe, de a „megvilágításban” a panorámatető is segít. Az SV Coupe az első Range Rover, amely akár 23 hüvelykes kerékkel is rendelhető.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Klasszikus dizájn
Két ajtó, a tetővonal pedig lejt
Forrás: Jaguar Land Rover

Belül szinte mindent bőrrel borítottak, nem kérdés, a luxuskategória tagjainak a rémisztgetésére szánják a britek a verdát. A kontrasztos színvilág egészen egyedi megjelenést biztosít a 4x4-es hajtással ellátott modellnek. Kiegészítésként fát kínál a gyártó, mégpedig háromfélét – mindegyik kézzel megmunkált, kiváló minőség.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Luxus kategória
Kézzel varrt bőr és fa díszítés a beltérben
Forrás: Jaguar Land Rover

A szabadidő-autót a vállalat legerősebb benzinmotorja hajtja. Az 5 literes egység 565 lóerős, a csúcsnyomatéka 700 Newtonméter – összehasonlításul, az SVAutobiography Dynamic 565 LE-t és 680 Nm-t kínál. A 265 kilométer/órás csúcssebességre képes, mindössze 999 darabos szériában megjelenő kocsi álló helyzetből úgy 5 másodperc alatt éri el a 100 km/ó-s tempót.

A standard Range Roverhez képest 8 milliméterrel alacsonyabb hasmagasságú SV Coupe hű a márkához, elég komoly off road képességekkel lett megáldva, úgyhogy nyugodtan elhagyható vele az aszfaltút. Persze, csak akkor, ha van szíve hozzá a tulajdonosának: az alapára ugyanis 240 ezer font, azaz körülbelül 84 millió forint. A Lamborghini Urust, a Bentley Bentaygát és a Rolls-Royce Cullinant tartják a legnagyobb riválisának.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Pfff
Az alapára elég húzós: 84 millió forintnyi összegtől rendelhető
Forrás: Jaguar Land Rover

 

Forrás: youtube, Jaguar Land Rover