Legfrissebb hírek ÚJ

Terepre készül a Norton

Terepre készül a Norton

A legendás brit márka úgy döntött, hogy az eddig leginkább városi használatra gyártott Scrambler 650-eséből minimum kétéltű, de inkább off roados vasat akar készíteni.

Manapság egyre népszerűbbek a scramblerek, több márka is ráállt a gyártásukra. Hogy ennek mi az oka? Nehéz lenne pontosan megítélni, de vélhetően a retró fíling erősen közrejátszik abban, hogy csípi a közönség, ezt a típust. Lehet, hogy elvetemült vagyok, de az az érzésem, hogy ha egy régi Simsonra vagy MZ-re bütykös gumikat raknának, egy-két csillivilli kiegészítővel, akkor az is nagyot szólhatna.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Persze ez azért erős túlzás lenne, mert a Norton Scrambler 650-es is el van látva minden modern menőséggel, amely hasznos lehet a közlekedés során. Mindemellett a klasszikus vonások megmaradtak és blokkot is konkrétan retróként kell értelmeznünk, de ettől függetlenül van benne kakaó, ugyanis a szupertöltős verzió akár 175 lóerős teljesítményt is ki tud préselni magából! Aki azonban kevesebbel is beéri annak van 100 vagy 70 pacis változat is.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

A futóművet is off roadosra akarják hangolni, de az összetételről még nem lehet tudni pontos részleteket. Egyedül annyi szivárgott ki a Norton boszorkánykonyhájából, hogy elöl 18-as vagy 19-es hátul pedig 19-es kerekek lesznek. A bütykös gumik persze elmaradhatatlanok, azonban ez valamennyire optikai tuning is, hiszen nem ezen múlik csak, hogy egy motorral lehet-e terepen közlekedni.

Meglátjuk, milyen lesz a Norton Scrambler 650-ese, egyelőre a látványban gyönyörködhetünk. Legalább az dögös!