Legfrissebb hírek ÚJ

Nem lehet befürödni a kétéltű robogóval

Nem lehet befürödni a kétéltű robogóval

A Gibbs arra szakosodott, hogy olyan járgányokat alkosson, amelyekkel szárazföldön és vízen egyaránt lehet közlekedni. Az ATV-szerű Quadski és az UTV-s Terraquad után a scooter Biski is elkészült.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Gibbs Amphibious

Nem muszáj véget érnie egy utazásnak akkor sem, ha mondjuk vízpartra érkezünk, ugyanis vannak már olyan vasak, amelyekkel meg lehet oldani a közlekedést folyékony közegben is. Ez a mottója a brit vállalatnak, amely már egész kétéltű járgánycsaláddal rendelkezik.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Gibbs Amphibious

A legújabb tag a Biski, amely robogó jellegű kétkerekű. Egészen érdekes a karosszériájának kialakítása, olyan mintha egy jetskivel ötvözték volna, „szoknya” veszi körül a futóművet. A varázslat pedig akkor jön, amikor belerongyolnak vele a vízbe, hiszen egy gombnyomással öt másodperc után már ott is lehet hasítani vele.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Gibbs Amphibious

A hajtásról egy 55 lóerős kéthengeres motor gondoskodik, amelynek köszönhetően a szárazföldön 130, a vízben pedig 50 kilométer/órás csúcssebességet lehet elérni. Pofonegyszerű a használata, mert a kormányon található funkcióválasztóval csatlakozható hozzá egy hajócsavaros hajtómű és kezdődhet a csapatás bármely közegben.

Érdemes megnézni a mellékelt videót, amelyen jól látszik, milyen könnyedén és gyorsan lehet átállni és közlekedni vízen vagy éppen szárazon. Nem mondom, hogy jól néz ki, mert elég bumfurdi, de használható és ez a lényeg tulajdonképpen.