Legfrissebb hírek ÚJ

Újabb kétéltű motor: a Spitfire FT6

Újabb kétéltű motor: a Spitfire FT6

Nincs mese, a flact trackerek megkezdték világhódító útjukat. A gyártók sorra mutatják be az ilyen járgányokat, amelyeket főként terepen és a városban egyaránt lehet használni.

A retróhullám egyre nagyobb méreteket ölt, hiszen nagyon sok olyan motort adnak ki manapság, amelyek a régi idők dicsőségét idézik fel, s a klasszikus formavilágot viselik magukon. Egy ezek közül a most piacra dobott CCM Spitfire FT6 Flat Tracker, amelyet Angliában készítenek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Nem véletlenül, hiszen egy korábbi legendás modellt, a Birmingham Small Arms Company által egykor gyártott BSA Spitfire-t idézi. Majd cég összeomlása után a Clews Competition Motorcycles vette át a vasat. Most is ez a cég adta ki, s már menetre kész.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

A flat tracker ugye az angolszász világban ismert salakos off road pályaversenyeken alkalmazott különleges motorokat jelzi, amelyek nem krosszosak, de nem is gyorsasági sportgépek. Hanem mindkettő néhány erényét ötvözik.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

A CCM Spitfire FT6 Flat Tracker egy hatszáz köbcentis egyhengeres erőforrásra épül. De a hírek szerint 250 köbcentis gyengébb verziót is készítenek belőle, mert a közönség nem feltétlenül a teljesítménye miatt választja ezt a gépet, a többség megelégszik a retró érzéssel is. Egyébként a CCM-nek van még két régi típusú vadonatúj gépe, az egyik a Cafe Racer, a másik pedig a Spitfire Scrambler. Ezek is duális használatra készültek, és nagyon csípi őket a közönség, főként stílusosságuk miatt.