Legfrissebb hírek ÚJ

Ellopták a Honda Dakar-gépét!

Ellopták a Honda Dakar-gépét!

A kihajózás előtt a Le Havre-i kikötőben fújták megy a japán márka gyári csapatának egyik versenygépét. A rendőrség nyomozást indított, ám az a kétkerekű már biztosan nem lesz ott Dél-Amerikában.

A 2018-as sivatagi show-nak Argentína Bolívia és Peru ad otthont, s mivel a Csendes-óceánon keresztül szállítják a járgányokat, időben, még november végén el kellett indulnia a szállítmánynak. A rakomány azonban nem teljes ugyanis kiderült, hogy lopás történt.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

A beszámolók szerint november 23-án ismeretlen tettesen feltörték a Honda gyári csapatának szállító konténerét, amelyből egy Monster Energy Honda CRF 450 Rally motort, valamint három bukósisakot is eltulajdonítottak. A becslés alapján, mintegy 300 ezer euró, azaz 94,3 millió forint értékű a kár.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Elég titokzatos a történet, hiszen a bűncselekmény november 22-ről 23-ra virradóra történt, ám a Honda 25-én még azt írta beszámolójában, hogy minden a fedélzeten, s a szállítmánya útra kész. Sőt a november 27-én, az indulás napján sem jelezte senki, hogy hiányos lenne az arzenál. Csak az indulás után derült ki, hogy nincs meg egy motor.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

A 2018-as Dakar január 6-án kezdődik, így pótolni már biztosan nem tudják az ellopott motort, bár nem is valószínű egyébként, hogy emiatt nagy bajba kerülne az alakulat. Mindenesetre érdekes, hogyan tudták meglovasítani CRF 450 Rallyt egy őrzött területről úgy, hogy azt senki sem vette észre?