Legfrissebb hírek ÚJ

Így hangolnak a nagyok a 2018-as Dakarra

Így hangolnak a nagyok a 2018-as Dakarra

Már csak néhány hét és kezdődik a világ leghíresebb, egyben legnehezebb tereprali-versenye, a Dakar. A 2018-as, jubileumi, negyvenedik küzdelemben a szakág legnagyobb csillagai szállnak harcba – most megmutatjuk, miképpen hangolódik a viadalra az autósoknál címvédő Peugeot, az idei kamionos küzdelmet megnyerő Kamaz és a szinte verhetetlen motoros csapat, a KTM.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Kihívás
A 2018-as Dakar január hatodikán kezdődik és huszadikán ér véget: három országban, Peruban, Bolíviában és Argentínában rendeznek szelektív szakaszt

A Peugeot jött, látott és győzött. Huszonöt esztendő után, 2015-ben tért vissza a Dakarra gyári csapatként a francia márka, s bár az első év nem úgy sikerült, ahogy tervezte, 2016-ban és 2017-ben megnyerte az autósok csatáját. A vállalat már bejelentette, a 2018-as (január 6-24.) esemény után befejezi dakaros programját, de ez nem azt jelenti, hogy jövőre ne szeretne nyerni.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Lesz triplázás?
A Peugeot mesterhármasra hajt: 2016 és 2017 után 2018-ban is nyerni akar

A napokban készült egy kis videó, amolyan hadüzenet a vetélytársaknak: a Peugeot készen áll a küzdelemre és az újabb diadalra.

A Kamaz ugyanúgy ikonikus szereplője volt az afrikai versengéseknek, ahogy most is áhítattal tekintenek rá a szurkolók Dél-Amerikában. A több mint 1000 lóerős kék-fehér színű monstrumok komoly frissítésen estek át, több ezer kilométert tesztelte a vállalat sportrészlege a kamionokat, azaz a márka továbbra is komolyan veszi a Dakart.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Jövőre is esélyes
A Kamaz 1996-ban aratta első dakaros sikerét, azóta tizennégy alkalommal ünnepelhetett, a legutóbb idén januárban

Még az állami televízió is forgatott egy kisfilmet Oroszország/Tatárföld büszkeségéről.

A KTM az olasz Fabrizio Meoni 2001-es sikere óta tarol a sivatagi show-n, tizenhat éve nem talál legyőzőre. Pedig, már a két ötszörös bajnoka is elhagyta: a francia Cyril Despres a Peugeot-istálló kocsijával repeszt, míg a spanyol Marc Coma a futam sportigazgatója lett. Ennek ellenére, most is az első számú esélyesnek számít.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Elképesztő fölényben
A KTM 2001 óta verhetetlen a világ legnagyobb és legnehezebb terepversenyén

A csapat PR-filmje elég meggyőző: azt sugallja, nem érdemes az osztrákok ellen fogadni.

 

 

Forrás: youtube