Legfrissebb hírek ÚJ

Amerikai terepmunkás

Amerikai terepmunkás

Ez a típus, sőt mi több, az egész márka kevéssé ismert nálunk. Pedig a Gravely által gyártott Atlas egészen jól teljesít a tengerentúlon, a John Deere által kitaposott úton járva.

Hiszen ez a cég is, amelyet még 1916-ban alapítottak, a haszongépjárművek és a kerti, földműves járgányok terepén vetette meg korábban a lábát. Először motor nélküli guruló ekéket, majd motorizált szántó eszközöket gyártott. Így jutott el a traktorokig és a rotációs kapákig.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Gravely

Ahogyan pedig az manapság lenni szokott az UTV-k megjelenésével egészen új megközelítést kaptak a könnyűsúlyú munkagépek. S mivel ezen a terepen a sokoldalú felhasználhatóság miatt ez a szegmens fejlődik a legjobban, egyre több cég vág bele, s próbálja ki magát ezen a fronton.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Gravely

A Gravely által készített Atlas JSV is inkább egy olyan vas, amellyel elsősorban melózni lehet, mindamellett remek off road képességei vannak. A felépítése duális, azaz van egy három- vagy hatszemélyes utastér, amely háta mögött egy masszív acélból készített billenős plató található. Ráadásul a bukókeretre és a billencsre egy komoly szerszámos készletet is fel lehet pattintani, attól függően, milyen melóra akarjuk használni – a praktikum tehát erénye.

Ha a műszaki alapokat nézzük, ott bizony kellett a segítség a Gravelynek, hiszen az Atlas JSV-hez a Polaris és a Kohler gyárt 570 köbcentis 40 lóerős, valamint 1028 köbcentis 24 pacis motorokat. A háromfős kasztni hossza 3250, tengelytávja pedig 2130 milliméter, a hatszemélyesnél ezek az értékek 4190 és 2946 mm.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Gravely

Az összkerekes gép terepen is jól boldogul, szóval abszolút felveszi a versenyt a nagyokkal.