Legfrissebb hírek ÚJ

Terepen támad a Mahindra

Terepen támad a Mahindra

A főként Ázsiában sikeres indiai márka egyre komolyabban nyomul az off roados gépek piacán. Lehet hogy a városi terepjárói nem szereztek komoly rajongótábort, az UTV-k között azonban egészen jó cucca van.

A Mahindra már jó néhány éve fejlesztgeti a mPACT XTV 750 S-t, amely leginkább a mostanában népszerű öszvér gépek táborát gyarapítja. Ez annyit tesz, hogy ezzel az UTV-vel kirándulni is lehet, de akár arra is alkalmas, hogy az erdő- vagy mezőgazdaságban melózzanak vele.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Mahindra

Annyi biztos, hogy a legendás indiai tuktukok elnyűhetetlenségét szeretné átmenteni ez a vas, amelyben három személy foglalhat helyet egymás mellett. A konstrukció mind a felépítmény, mind a műszaki alapot tekintve, mostanra érett össze, és a megbízhatósági hosszú teszteléseken sem bukott meg.

Az összkerekes járgányt egy 750 köbcentis FL Kohler benzines motor hajtja, amely 56 lóerős csúcsteljesítményre képes. Ez első hallásra nem tűnik soknak, de 554 kilogrammnyi terhet lehet cipelni vele – főként az elektromosan billenthető hátsó platóján – és 950 kg-s a vontatási képessége. Ez teljesen rendben van.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Mahindra

A futóművet is szépen összerakták, bár itt voltak aggodalmak a no name alkatrészek miatt, de a gépet kipróbálók szerint jól teljesít a 14 colos alufelnikre húzott 24-es terepgumik, és 4x4-es üzemmódban, a 12 hüvelykes hasmagasságnak köszönhetően masszív terepen is oda lehet verni.
Nem extrém off roadozásra készült, ám egészen magas átlagot hoz a Mahindra mPACT XTV 750 S, van benne kakaó.